Libri është i pari i këtij lloji për publiçistin vlonjat Agim Muçaj

Publiçisti vlonjat Agim Muçaj prezantohet përpara lexuesit me librin e tij “Ura e djallit”, një përmbledhje shkrimesh publiçistike, i pari botim i këtij lloji për publicistin vlonjat, ku përmes gjuhës së sarkazmës dhe humorit, ai trajton problemet me të cilat përballet sot shoqëria shqiptare.

Si protagonist dhe kritik i këtyre dukurive, Muçaj nuk qëndron në rolin e soditësit dhe të konstatuesit të tyre, por është aktiv dhe thumbues. Grotesku i tij, i ndërthurrur me një përshkrim të saktë të anëve negative, evidenton njëkohësisht edhe vlerat e krijuara në shoqërinë e sotme, të cilat janë e ardhmja e saj.

Libri, është mirëpritur nga lexuesit vlonjatë, ndërkohë që studiues të ndryshëm në qytetin bregdetar vlerësojnë cilësinë e gjykimit dhe pasqyrimit të problematikës aktuale në të.

Duke u përqëndruar tek problemet e kohës, me të gjitha të mirat dhe vështirësitë e vërejtura, pasioni për publicistikën e ka shtyrë publicistin vlonjat të krijojë në vazhdimësi dhe në të ardhmen Agim Muçaj do të prezantohet edhe me botime të tjera.

Comments

Popular posts from this blog

AKADEMIK PROF. DR HAKIFBAJRAMI PH.D : GRUSHTSHTETI IDYTËNDAJKOSOVËS( PAS 23 MARSIT 1989) MË 25 MARS 2020

Legjenda e Mujit dhe Halilit