Nga Fatmira Çeliku: Për këtë qëllim nevojitet filozofia e buzqëqeshjes

Bota është si një pasqyrë; shikon ti me inat, të shikojnë ty me inat, shikon ti me të qeshur, të shikojne ty me të qeshur… 
Jeta që na përket ne është e shenjtë dhe me plot befasi. Le të mësojmë ta jetojmë me entuziazëm dhe pasion të madh.
Fletët e një ditari.


 26 Mars


Në çdo moment të jetës unë mund të gjejë
një arsye të vlefshme për të qenë e lumtur...
në çdo cep të botës ka bukuri,
kënde të natyrës së mrekullueshme...
oazë e qetësi...
Faleminderit Zot për dhuratën e madhe të jetës...
Faleminderit për ylberin
që ngjyros jetën time plot lumturi...
Faleminderit për qiellin e pafund që më mbulon me bekimin tënd...
Faleminderit për detin që më përfshinë në pafundësinë e tij...
faleminderit për diellin, hënën, yjet
dhe faleminderit për dritën e shpirtit tim
që hap derën e mirënjohjes,
Optimizmit... gëzimit të jetës dhe dashurisë ...
Një javë të mrekullueshme miqt e mi

Mendjet e medha diskutojne idete...Mendjet mesatare diskutojne ngjarjet,dhe Mendjet e vogla diskutojne Njerezit...
Mirëmëngjesi për ata që duke shikuar qiellin janë ende në gjendje të ëndërrojnë,në një botë që bën gjithçka 


për të shkatërruar ëndrrat më të bukura.Jeta di të japë gëzim dhe dhimbje, por mos harro se vetëm duke i provuar të dyja  do të mësosh të jetosh….

Të mbjellim mirësi... buzëqeshje... mirëkuptim... shpresë... lumturi… dashuri... bujari…
Fillim të mbarë të ditës... Paçi çaste vërtetë të ëmbla...

Pemët gjelbërojnë përsëri duke e harruar dimrin...Sepse jeta është shpresë dhe gjithmonë rifillon...
Fillim të mbarë të javës!
Optimizmi sjell lumturi…Ta shohësh botën me gjithë ngjyrat e saj, në të kundërtën do të biesh në depresion.Për këtë qëllim nevojitet filozofia e buzqëqeshjes, të paktën këtë sugjeron psikologu.Sipas këtij të fundit ndjenja e të qenit i plogësht, na bën që të jemi pesimistë…. Që do të thotë, mendoni pozitivisht…Ndonjëherë një përqafim i thjeshtë është e gjitha  që kemi nevojë për tu ndjerë më mirë.

Të jesh prind nuk është e lehtë...

nuk ka një shkollë që të mësosh...


e mëson këtë zanat çdo ditë ndërsa je duke jetuar, ndërsa je duke mësuar edhe ti...


dhe ndoshta, ndonjëherë edhe gabon...


Është e vështirë për ta përmbushur këtë detyrë... 


mbjell çdo ditë për të korra që duket se kurrë nuk vijnë...


Dhe sa kushton të jesh i fortë ndërsa zemra të dhemb :)


dhe do të doje të pranoje, por në atë moment duhet të thuash "JO"...
Foto e Profilit
      Fatmira Çeliku


Të mbjellim mirësi... buzëqeshje... mirëkuptim... shpresë... lumturi… dashuri... bujari…
Fillim të mbarë të ditës... Paçi çaste vërtetë të ëmbla...
Fëmijët do të kuptojnë një ditë... ndoshta kur ata vetë do të jenë duke thënë"JO"


dhe do t'ju duan... do t'ju kujtojnë... dhe do t'ju falënderojnë për këtë...

Fatmira Çeliku,lindi me  6.5.1959  është  redaktore  përgjegjëse në redaksinë e gjuhës shqipe në TV e Maqedonisë.Është koautore  e librit:Metodologjia e kërkimit pedagogjik / Xheladin Murati; Fatmira Çeliku

Comments

Popular posts from this blog

Legjenda e Mujit dhe Halilit

Ese për Vitin e Ri