2012-09-15

Diversiteti kulturor në Kosovë

Projekti për Promovimin e Diversitetit Kulturor në Kosovë ka qenë një nga hapat me të rëndësishëm që kemi ndërmarrë së bashku, e që, në fakt, nuk ka pasur vetëm si qëllim promovimin e gjithë trashëgimisë kulturore të vendit, por ka shërbyer si një mision vetëdijesimi për rëndësinë që ka trashëgimia kulturore dhe ruajtja e saj. Kështu tha sot ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Memli Krasniqi në hapjen e ekspozitës pikërisht për këtë projekt. Në këtë ngjarje kanë marrë pjesë edhe shefi i Zyrës së Këshillit të Evropës në Kosovë, Tim Cartwright, Ambasadori i Greqisë dhe njëherësh lehtësues i BE-së për Trashëgiminë Kulturore, Dimitris Moschopoulos, shefi i operacioneve në Zyrën e Komisionit Evropian në Kosovë, Christof Stock, dhe zyrtarë të tjerë vendorë e ndërkombëtarë. Ministri tha se rezultatet e fazës së parë janë vërtetë të prekshme dhe shprehi besimin se faza e dytë do të sjellë edhe më shumë të arritura. Ai falënderoi Këshillin dhe Komisionin Evropian për kontributin që kanë dhënë në këtë drejtim.Tim Cartwright tha se Këshilli i Evropës ka prioritet ruajtjen e trashëgimisë në Kosovë dhe promovimin e diversitetit kulturor. Cartwright shtoi se njerëzit vërtetë duhet të shohin diversitetin kulturor si një pikë ku mund të bashkëpunojnë. Ai shtoi se ky këshill do të vazhdojë me një përkushtim edhe me të lartë të punojë në fazën e dytë të projektit dhe falënderoi MKRS-në për bashkëpunimin e ngushtë të ofruar.E ndërkaq Christof Stock tha se për Komisionin Evropian kjo përben një segment të rëndësishëm të kontributit që e jep për Kosovën dhe vlerësoi punën që është bërë deri tash. 

Projekti për Promovimin e Diversitetit Kulturor në Kosovë financohet nga Komisioni Evropian dhe implemntohet nga Këshilli i Evropës, në bashkëpunim me MKRS-në dhe institucionet tjera që merren me trashëgiminë kulturore.

Ekspozita e hapur në sheshin mes Kuvendit të Komunës së Prishtinës dhe Qeverisë së Kosovës do të jetë e hapur deri më 18 shtator, thuhet në njoftimin e MKRS-së. 

No comments:

Post a Comment