Janë gratë, nënat ato që mbajnë barrën më të madhe të përgjegjësive duke bërë të mundur që shoqëria të ecë përpara, prandaj është normale që ato të kenë një përfaqësim të lartë në politikë dhe vendim-marrjeTopalli me nxënësit: Rama po u mohon shqiptarëve ëndrrën europiane
Kryetarja e Kuvendit, Jozefina Topalli, u takua sot me rreth 200 nxënës dhe studentë.
“ Parlamenti është vendi për të bërë debat, për të ngritur zërin, për të kundërshtuar diku dhe diku për të mbrojtur. Të drejtosh Parlamentin është sfidë, është e bukur, është e vështirë, por është shumë interesante,” tha ajo.
Topalli vuri në dukje se tradita parlamentare në Shqipëri është relativisht e re, por gjithsesi e pasur.
“Duke lexuar bisedimet parlamentare të viteve ’20-të vihet re se këto bisedime të kësaj periudhe janë perla. Në atë kohë deputetët vinin nga elitat e shoqërisë. Sigurisht që kritikojnë, sepse opozitë ka pasur edhe në atë kohë, por ka një ironi dhe sarkazëm elegante në diskutimin e tyre sa nuk të besohet. Kundërshtojnë, thonë atë që mendojnë, por këtë e bëjnë në mënyrë elegante” tha ajo.
Topalli nënvizoi se rritja e përfaqësimit të grave në politikë dhe vendim-marrje është një ndër arritjet më të rëndësishme të shoqërisë shqiptare.
“Përfaqësimi i grave në Parlament është një çështje e të drejtës. Janë gratë, nënat ato që mbajnë barrën më të madhe të përgjegjësive duke bërë të mundur që shoqëria të ecë përpara, prandaj është normale që ato të kenë një përfaqësim të lartë në politikë dhe vendim-marrje” shtoi Topalli.
“Ajo shprehu sërish keqardhjen e saj për faktin që opozita vijon të bllokojë miratimin e ligjeve që kërkojnë shumicë të cilësuar dhe që janë cilësuar si ligjet e integrimit. Kryetarja e Kuvendit tha se shqiptarët në këtë moment historik janë shumë pranë realizimit të ëndrrës së tyre më të madhe: anëtarësimit në Bashkimin Europian”, thuhet në njoftimin e Kuvendit.
“Shqiptarëve po u mohohet e drejta e realizimit të ëndrrës së tyre të hershme për anëtarësim në Bashkimin Europian. Askush nuk përfiton nga mosvotimi i ligjeve të integrimit,” tha ajo.

Comments

Popular posts from this blog

AKADEMIK PROF. DR HAKIFBAJRAMI PH.D : GRUSHTSHTETI IDYTËNDAJKOSOVËS( PAS 23 MARSIT 1989) MË 25 MARS 2020

Legjenda e Mujit dhe Halilit