Sulejma Kurtishi, poetja 12 vjeçare botoi librin e parë me poezi


Libri i saj i parë me poezi mban titullin "Me ty laps"


Sulejma është nxënëse e Sh.F. " Kongresi i Manastirit" në Shkup. Ajo tani ndjek mësimet në klasën e gjashtë të arsimit nëntëvjeçar pranë kësaj shkolle.

Që në ditët e para shkollore Sulejma u dallua me talentin e saj në të gjitha lëmitë e sidomos në artin e të shprehurit me laps dhe me gojë, thotë mësuesja e saj Lumnie Vrenezi, e cila e ka përkrahur atë dhe inkurajuar që të shkruaj .

Sulejma Kurtishi, poetja 12 vjeçare botoi librin e parë me poezi


Sulejma Kurtishi, poetja 12 vjeçare botoi librin e parë me poezi“Gjate katër viteve që kemi kaluar bashkë me Sulejmën jemi bindur se kjo nxënëse ishte e veçantë, mësimet i ka ndjekur me shumë vëmendje dhe aktive në të gjitha fushat po ashtu shumë e afërt , e sinqertë dhe shumë komunikative me të gjithë.Unë si mësuese e Sulejmës, që në fillim e kam vërejtur dhe zbulova se është një talent i rallë që dallohet nga moshatarët e saj. Ajo ka marrë pjesë në të gjitha aktivitetet e lira,sidomos në orët letrare gjatë leximit të tregimeve dhe recitimit të vjershave na bënte të gjithëve që ta dëgjonim me vëmendje” deklaroi mësuesja e Sulejmës, Lumnie Vrenezi.
Sulejma thotë se dëshirën për të shkruar e ka pasur gjithmonë, ndërsa tani ka mbledhur guximin që ato edhe ti publikoj. Temat për të cilat shkruan poezitë e saja Sulejma janë të ndryshme, ajo shkruan për dashurinë ndaj prindërve të saj, shkollës, kombit dhe fesë së saj.
Në poezitë e saj ajo përdorë rimën, ndërsa aftësitë e saj për të shkruar i përsos për çdo ditë ndërsa shpreson që një ditë të bëhet pjesë e grupit të poetëve më të njohur shqiptar.

Comments

Popular posts from this blog

AKADEMIK PROF. DR HAKIFBAJRAMI PH.D : GRUSHTSHTETI IDYTËNDAJKOSOVËS( PAS 23 MARSIT 1989) MË 25 MARS 2020

Legjenda e Mujit dhe Halilit