Bujar Kapexhiu prezanton librin “Për një karrige”

Bujar Kapexhiu prezanton librin “Për një karrige”

“Politikanët gati zemërohen kur nuk iu bëj karikatura”

“Për një karrige” kështu e ka titulluar librin me 350 karikatura Bujar Kapexhiu. Kete veper jo pa qëllim artisti ka vendosur ta sjell në një situate parazgjedhore, ku lufta për karrigen behet akoma më e nxehtë.
Të gjitha karikaturat kanë në thelb ironin , sarkazmën , për të goditur politikberjen dhe këtë e realizon me humor. Në fokus Kapexhiu ka politikanët, të cilët nuk i mërziten aspak. Politika është muzë frymëzimi për artistin.
Henri Cili karikaturën e Kapexhiut e vlerëson si art te vërtet.
Kritiku i artit Agim Janina karikaturen e paraqitura janë një kthim me humor prapa në histori, për të hedhur vështrimin përpara që të mos përsërisim gabimet që kemi bërë.
Miqtë e tij e vlerësojnë për mesazhin që karikatura e tij përcjell ato e cilesojne.
Janina karikaturen e tij të shpejtë në të “lexuar”, shpotitëse në goditje, përgjithësuese në krijim, argëtuese në të parë dhe “mësuese” në jetë.
Ky është libri i dytë që Bujar Kapexhiu boton me karikatura dhe për një karrige përmbledh 350 ilustrime që përfshijnë dy zgjedhje të rëndësishme atë të kryebashkiakut Basha si dhe zgjedhjen e presidentit.

Comments

Popular posts from this blog

Legjenda e Mujit dhe Halilit

Ese për Vitin e Ri