Çelësi i lumturisë? 50 për qind gjenetika

F.B“Duhet të bësh disa përpjekje për të pasur një jetë të lumtur dhe shumë njerëz nuk i bëjnë ato”, tha Gregg Easterbrook. Sondazhet kanë treguar se amerikanët sot nuk janë më të lumtur seç kanë qenë 50 vjet më parë me gjithë rritjet e dukshme në prosperitet, uljen e krimeve, ajrin e pastër, banesa më të mëdha për të jetuar dhe një mesatare më e lartë e cilësisë së jetës. Pra, çfarë ndodh? Lumturia është 50 për qind gjenetike, tha shkencëtari i Universitetit të Minnesotas, David Lykken. Psikologët bien dakord për këtë edhe me thënien e Abraham Linkolnit “Shumë njerëz janë të lumtur kur ata e vendosin në mendje që duhet të jenë të tillë”.

Comments

Popular posts from this blog

Legjenda e Mujit dhe Halilit

Ese për Vitin e Ri