2014-03-19

KE-ja sot i bëri thirrje Ukrainës që ta rrisë çmimin e energjisë elektrike me qëllim që të zgjidhë një pjesë të problemeve buxhetore.


KE.jpg500
Sektori energjetik ukrainas duhet të reformohet, çmimet e tanishme të energjisë elektrike fuqishëm janë subvencionuar nga shteti dhe kjo paraqet rëndësi të veçantë në buxhet, kjo duhet të ndryshojë, deklaroi zëvendëskryetari i KE-së Oli Ren, duke shtuar se BE-ja nuk e pranon aneksimin e Krimesë dhe Sevastopolit.
BE-ja duhet ta mbështesë Kievin me të gjitha instrumentet e mundshme me qëllim që të sigurojë stabilitet në kontinent, deklaroi zëdhënësi i KE-së Pia Hansen, pas seancës së sotme të eurokomisarëve për krizën në Ukrainë. Ata konfirmuan ndarje të një miliardë euro të huave afatmesme për Ukrainën.
Sipas zëvendëskryetarit të KE-së, Marosh Shefçoviç, pasojat nga kriza ukrainase janë shumë serioze.

No comments:

Post a Comment

Letër publike e Kryetarit të Komunës së Junikut, Agron Kuçi, drejtuar Kryeministrit,zt.Ramush Haradinaj

Ndalo punimet e paligjshme që degrafojnë rrjedhën e lumit “Ereniku i vogël”! I Nderuar Kryeministër i Republikës së Kosovës, z. Ram...