"Media për faqe t’zezë”, Merita Halili në Beograd, shaka facebook-u!


Besueshmëria te mediat shqiptare, nuk ka qenë kurrë më në krizë se sa tani, në kohën e internetit. Më së miri, këtë e tregon një lajm i ditëve të fundit. Bëhet fjalë për këngëtaren e madhe të muzikës popullore shqiptare, Merita Halili.

Të gjitha mediat, me pak përjashtime, raportuan se kjo këngëtare, paska kënduar në një emision në TV Pink të Beogradit, dhe atje paska deklaruar se po ndihet si mbretëreshë.

Ky lajm, i tëri kishte për bazë një postim ironik të një gazetari nga Prishtina, në profilin e tij privat në Facebook, që pati qëllim të provokojë opinionin në Shqipëri, rreth pjesëmarrjes së Zdravko Çoliqit, në festivalin “Kënga ime” në TV Klan.

Lufta e mediave të internetit, për ta pasur të parët lajmin, duke mos u lodhur për ta verifikuar, e aq më tepër as për ta lexuar me kujdes, bëri që të gjitha mediat, në Kosovë, Shqipëri e Maqedoni, duke përfshirë edhe portalin e Televizionit Publik, RTK, botuan lajmin. Bile aq larg shkoi kjo, sa edhe opinione u shkruajtën për këtë ngjarje të pa ngjarë ndonjëherë.

Gazetari, shakaja e të cilit, u bë lajm i vërtetë, e gati sa nuk filloi t’i besojë edhe vetë, sot për këtë temë ka shkruar një opinion në gazetën “Tribuna” me titull, “Media për faqe t’zezë”.

“Në atë moment, po shkruaja fjalinë parafundit të një statusi në llogarinë time në Facebook. Status, që kurrë s’do të mendoja se ditën e nesërme, të premten 18 prill 2014, do të bëhej kryelajm i kronikave diku rozë e diku të kulturës, në shumë media në Kosovë, Shqipëri e Maqedoni. Kush dreqin ka menduar se të nesërmen do të shikoja analistë kosovarë, tek shkruajnë kolumne me fjalë nga më të zezat e fyese për këngëtaren e madhe të muzikës popullore, Merita Halili. Kush do të mendonte se mbi një status facebooku që ishte ironik deri në palcë për performancën në Tiranë të këngëtarit serb Zdravko Çoliq, mediet në Kosovë do ta kryqëzonin këngëtaren Halili!”, shkruan gazetari Jeton Musliu, në opinionin e tij.

Ai ndër të tjera në opnionin e tij sa sqarues aq edhe revoltues, shton: “E si, krejt këtë duke u bazuar në statusin tim personal në llogarinë time në Facebook, që kushdo mund ta shikojë. Status që s’ka asnjë burim, e mbi të gjitha në fund e ka një sqarim Post-Scriptum. Por kush shikon sqarimet në këtë vend! Idetë, idetë për lajme bombastike e idiote janë në modë! Statusin në Facebook e shkrova në shenjë revolte, ironie e debati me kolegë të shumtë që kam nga Tirana në listën time të shokëve në këtë rrjet social. Mbi të gjitha, edhe më hiç nuk kam menduar se edhe vetë do të përfundoja duke shkruar kolumne për statusin tim, ndonëse asnjë nga mediet që e morën lajmin njëra pas tjetrës, nuk më citonte mua si “burim informacioni!”. Të gjitha citonin “burime të tyre”, ose mjaftoheshin me shprehjen “Thuhet”. Po kush dreqin thoshte - unë që ia futa kot në Facebook!!?...”.

Comments

Popular posts from this blog

AKADEMIK PROF. DR HAKIFBAJRAMI PH.D : GRUSHTSHTETI IDYTËNDAJKOSOVËS( PAS 23 MARSIT 1989) MË 25 MARS 2020

Legjenda e Mujit dhe Halilit