Mesila Doda: Ndërrimi i pushteteve, po pushon nga puna gra dhe kryefamiljare
Deputetja e Partisë Demokratike dhe kryetarja e Aleancës së Grave Deputete dhe  Kryetare e grupit të miqësisë Shqipëri-Islandë dhe Albana Vokshi, morën pjesë në konferencën botërore me temë "Prania e gruas në politikë, kusht përparimi për shoqërinë", e cila u zhvillua në Islandë. Në konferencë, deputetet parashtruan qëndrimet e tyre lidhur me rolin e gruas në shoqërinë e sotme dhe sfidat e saj në shoqërinë shqiptare. Ato nënvizuan nevojën për një prani më të shtuar të grave në politikë, duke promovuar modelin e Islandës, i cili është listuar në 5 vitet e fundit si vendi i parë në botë për diferencën midis burrave dhe grave, si dhe është vendi me praninë më dominante të grave në politikë. Gjatë fjalës, deputetja Doda ka folur për rëndësinë që ka pjesëmarrja e gruas shqiptare në politikë, ndërsa është ndalur dhe në zhvillimet politike në vend, duke vënë theksin tek largimet në administratë. “Sot janë mijëra gra, nëna e kryefamiljare që po pushohen çdo ditë nga administrata, duke keqkuptuar ndërrimin e pushteteve, si hakmarrje mbi punonjësit e veçanërisht gratë dhe vajzat”,- është shprehur deputetja Mesila Doda. Gjatë kësaj vizite, deputetet patën takime pune me Ministrin e Jashtëm Islandez Gunar Sveinsson, ministren e Çështjeve Sociale, Iglo Harbrdottir, kryetaren e Komisionit të Çështjeve sociale Singridur Ingradottir. Deputetet shqiptare morën pjesë në takime me presidentin e Islandës Olafur Ragnar Grimsson dhe kryeministrin e Islandës z. Sigmundur Gumnlaugsson. Gjatë këtyre takimeve deputetet Doda dhe Vokshi, kërkuan rritjen dhe intensifikimin e marrëdhënieve midis dy vendeve, veçanërisht ato të marrëdhënieve parlamentare.

Comments

Popular posts from this blog

Legjenda e Mujit dhe Halilit

Ese për Vitin e Ri