Dr.Flora Brovina:Seanca mund të mbahet javën e ardhshme


Kryesuesja e seancës konstituive të Kuvendit të Kosovës, Flora Brovina, ka thënë se vetëm ajo mund ta thërras vazhdimin e seancës konstituive e cila mund të mbahet javën e ardhshme.
Por, para caktimit të seancës, Brovina ka kërkuar të gjendet një zgjidhje mes partive politike e jo të ketë përsëritje të dy seancave të fundit pasi në të parën shumica e deputetëve kishin shkelur Kushtetutën, e në të dytën PDK-ja kishte dështuar ta zgjidhte Prof.dr. Arsim Bajramin për udhëheqës të Kuvendit. “Mund të ketë seancë javën e ardhshme, por duhet të dihet se për çka mbahet ajo seancë”, ka thënë Brovina.

Ajo ka bërë me dije se gjatë javës së ardhshme do të sqaroj se kur do të mbahet seanca.
Brovina ka thënë se secili deputet dhe parti politike e ka të qartë se vetëm ajo mund ta thërras seancën e Kuvendit të Kosovës dhe jo ndonjë deputet tjetër.

Në këtë situatë, Brovina thotë se nëse s’ka marrëveshje mes partive politike është e kotë të thirret vazhdimi i seancës konstituive. “Mos të turpërohemi edhe një herë. Seanca e radhës duhet të jetë përmbajtjesore e jo vetëm hajt të shkojmë formalisht dhe të mos gjejmë zgjidhje. Ose duhet të jetë seancë përmbajtjesore ose duhet ta lëmë krejt këtë punë”, ka shtuar ajo.

Comments

Popular posts from this blog

AKADEMIK PROF. DR HAKIFBAJRAMI PH.D : GRUSHTSHTETI IDYTËNDAJKOSOVËS( PAS 23 MARSIT 1989) MË 25 MARS 2020

Legjenda e Mujit dhe Halilit