Ivica Daçiq: Në Kosovë nuk ka kosovarë, por shqiptar të Kosovës!

Në foto: Ministri i Jashtëm Serb, Ivica Daçiq

Një referendum për ndarjen e Vojvodinës nga Serbia nuk mund të organizohet pasi që ata të cilët kërkojnë këtë nuk e kanë shumicën në Kuvendin e Vojvodinës për të marrë një vendim në lidhje me të, ka thënë Ministri i Jashtëm Serb, Ivica Daçiq, shkruan Telegrafi Serb, transmeton Gazeta Blic.

Referendumi në Vojvodinë sigurisht nuk mund të ndodhë për shkak të nevojës për të marrë një vendim, e ata të cilët kanë propozuar referendumin nuk e kanë as vendimin e bashkësisë lokale, e lëre më të asamblesë provinciale, ka thënë Daçiq pas bisedimeve me Ministrin e Jashtëm Polak, Witold Vaščikovskim.

Duke komentuar propozimet e disa partive nga Kosova për referendum për bashkimin e Kosovës me Shqipërinë, Daçiq tha se është mirë që kanë lindur pohime të tilla, për shkak se bashkësia ndërkombëtare mund ta shoh se Serbia ishte e drejtë dhe se thelbi i politikës së tyre është bashkimi i Kosovës me Shqipërinë, shkruan Telegrafi Serb, transmeton Gazeta Blic.

LEXO: Shmangja nga tatimet në Kosovë arrin vlerën mbi 1 milion euro
“Ne po flasim për 20-30 vjet. Atje nuk jetojnë dy popuj por një, ata nuk janë kosovarë por Shqiptarë të cilët jetojnë në Kosovë, sikurse edhe serbët që jetojnë në Kosovë” – ka thënë Daçiq.

“Shqiptarët e Kosovës janë një pakicë etnike brenda Serbisë dhe ata nuk kanë të drejtë për vetëvendosje,” ka thënë kreu i diplomacisë serbe.

/ © Telegraf.rs – GazetaBlic.com /

Comments

Popular posts from this blog

Legjenda e Mujit dhe Halilit

Ese për Vitin e Ri