Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin jep urdhrin bombastik: Rusia të largohet nga Gjykata Ndërkombëtare Penale

Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, ka urdhëruar të tërhiqet nënshkrimi i vendit nga statuti i formimit të Gjykatës Ndërkombëtare Penale (GJNP).

 Image result for vladimir putin

Në dekretin e nënshkruar sot, presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, e ka urdhëruar Ministrinë e jashtme për t’i informuar Kombet e Bashkuara për këtë vendim.
 
Në deklaratën e ministrisë theksohet se gjykata “ka dështuar të shndërrohet në trupë të vërtetë të pavarur dhe autoritative ndërkombëtare të drejtësisë”.
 
Në vitin 2000, Rusia e ka nënshkruar Statutin e Romës për Gjykatën Ndërkombëtare Penale, që ishte formuar për procese për krime të luftës, por Moska nuk e ka ratifikuar marrëveshjen për t’ju bashkuar kësaj gjykate.

Comments

Popular posts from this blog

AKADEMIK PROF. DR HAKIFBAJRAMI PH.D : GRUSHTSHTETI IDYTËNDAJKOSOVËS( PAS 23 MARSIT 1989) MË 25 MARS 2020

Legjenda e Mujit dhe Halilit