2017-01-21

Kryeministrja e Britanisë, Theresa May : Donald : Trump e kupton vlerën strategjike të NATO-s

Donald Trump, Theresa May

Një ditë pas inaugurimit të Presidentit të Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, kryeministrja e Britanisë, Theresa May është shprehur se Donald Trump e kupton vlerën strategjike të NATO-s dhe e njeh rëndësinë e domethënien e saj.

Deklarata e May vie pas shqetësimeve që janë ngritur pas deklaratave të më hershme që Trump ka dhënë për NATO-n, të cilën e ka quajtur një organizatë të vjetruar, ndërsa aleatëve të SHBA-ve u ka kërkuar të paguajnë më shumë për NATO-n dhe sigurinë e tyre.

May në një intervistë për “Financial Times” është shprehur që beson se Britania e Madhe mund të zhvillojë një marrëveshje të re tregtare me SHBA-të, ndërsa pret që të takohet së shpejti me Trumpin në Uashington.

No comments:

Post a Comment