2017-01-27

Shkrime histerike anti-ruse


Media propaganduese ruse Sputnik ka shkruar një artikull të gjatë për “histerinë anti-ruse” që mbizotëron te mediat shqiptare dhe kryesisht në televizionin publik të Kosovës, RTK. Kjo për shkak të arrestimit të dy spiunëve rusë. Pjesë e kësaj propagande është edhe shërbimi sekret i Kosovës (AKI).

“Pa ndonjë evidencë ata citojnë emrat e gazetarëve, pjesëtarë të shoqërisë civile duke i akuzuar si spunë,” shkruan media propaganduese ruse Sputnik.

Për rrjetin e spiunëve rusë dhe mashinerinë propaganduese ruse shqetësime kanë shfaqur partitë më të mëdha në BE dhe SHBA. Vetë kancelarja gjermane Angela Merkel dhe presidenti Donald Trump, kanë shprehur shqetësimin e ndikimit të kësaj propagande në fushatën zgjedhore në vendet e tyre.

No comments:

Post a Comment