2017-01-21

Strasburgu, qendër e Gjykatës Europiane për të Drejtat e Njeriut dhe Qendër e Këshillit të Europës, ka qenë nikoqir i protestuesve shqiptarë.


Protestë për Haradinajn në Strasburg


Me flamuj shqiptarë dhe amerikanë, me fare pak të Kosovës dhe pa asnjë të Francës, qindra bashkëkombës kanë protestuar për lirimin e Ramush Haradinajt

Strasburgu, qendër e Gjykatës Europiane për të Drejtat e Njeriut dhe Qendër e Këshillit të Europës, ka qenë nikoqir i protestuesve shqiptarë.

Ndërkohë, mijëra qytetarë sot në Prishtinë kanë protestuar për Haradinajn.

Ramush Haradinaj është arrestuar më 4 janar në Francë, me një urdhërarrest që Serbia e ka lëshuar përmes INTERPOL-it që nga viti 2004. Pas 8 ditësh mbajtje ai është lënë i lirë me kusht, duke u obliguar që të qëndrojë në Francë dhe të paraqitet dy herë në javë në polici. Kësisoj, deri në një vendim të ri të Gjykatës në Colmar.

No comments:

Post a Comment