2017-01-25

Zyra e Prokurorit Special për Krime Lufte në Kosovë, David Schwendiman konfirmon se Gjykata Speciale nuk është duke e kërkuar Haradinajn


David Schwendiman

Zyra e Prokurorit Special për Krime Lufte në Kosovë, David Schwendiman, nuk ka lëshuar e as që ka kërkuar urdhër për arrestimin apo ekstradimin e Ramush Haradinajt në Serbi.

Kështu i është thënë gazetës serbe “Vecernje novosti” nga prokurori special.David Schwendiman.

 Ramuš Haradinaj

 Heroi i  Luftës dhe Demokracisë :Ramush Haradinaj 

“Haradinajn e kanë arrestuar autoritetet franceze me urdhër-arrest të Serbisë, të cilën e ka lëshuar vetë ajo. Kjo nuk është bërë me kërkesën time”.

Schwendiman ka thënë se nuk dëshiron të komentojë hetimet aktuale, si dhe as atë se kush mund të jenë të dyshuarit potencialë ndaj të cilëve mund të ketë aktakuzë, e as kur do të ngrihen këto aktakuza.

“Ende s’kemi arritur atje”, ka theksuar Schwendimen.


Specijalni tužilac za zločine na KiM:

Ne tražimo Haradinaja

Kancelarija specijalnog tužioca za ratne zločine na KiM Dejvida Švendimena nije izdala, niti je tražila nalog za hapšenje ili ekstradiciju Ramuša Haradinaja.
IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI 

Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva
To je za "Večernje novosti" izjavio specijalni tužilac.
"Haradinaja su uhapsile francuske vlasti na osnovu poternice Srbije, koju je ona samostalno izdala. To nije učinjeno na moj zahtev", naveo je on.
Švendiman je rekao i da ne želi da komentariše aktuelne istrage, kao ni to ko su potencijalni osumnjičeni nad kojima se mogu očekivati optužnice, niti kada će optužnice biti podignute. 

"Nismo još dotle stigli", kazao je Švendimen.
Burimi origjinal : 
http://www.b92.net/info/vesti/index.phpyyyy=2017&mm=01&dd=25&nav_category=640&nav_id=1223722

No comments:

Post a Comment