2017-02-15

Mali i Zi, Rusisë: Mos u përziej në anëtarësimin tonë në NATO

nato_2015-jpeg-0ccec-1144x665-650x358

Kryeministri i Malit të Zi i ka bërë thirrje Rusisë dhe aleatëve të saj në Ballkan që mos të kundërshtojnë anëtarësim e saj në NATO.

Dushko Markoviç tha të marten se ata që duan që të destabilizojnë vendin duke ndërhyrë në punët e saj ‘duhet të mbajnë duart e tyre jashtë Malit të Zi’.

Markoviç ka bërë këto komente pasi partitë opozitare pro-ruse kanë denoncuar një telefonatë nga prokurori special i Malit të Zi, duke i bërë thirrje kuvendit kombëtar për heqjen e imunitetit të udhëheqësve të lartë të opozitës të dyshuar në përfshirjen e një komplori pro-rus me qëllim për përmbysjen e kërkesës sa saj për anëtarësimin në NATO.

Parlamenti voton mbi imunitetin të mërkurën.

Rreth 20 persona, përfshirë edhe dy shtetas rusë, kanë qenë të dyshaur për një komplot që dyshohet se kishte për qëllim vrasjen e një ministry të atëhershëm.

No comments:

Post a Comment