2017-02-28

Skicë nga THANI NAQO : HUMOR ME LIBRAT E THEKUR

-Hë, a e përfundove romanin, – më pyetI një mik.
-Më duket se e përfundova, – i thashë, – por, para se ta publikoj, do ta le ftohet…
-Sa kohë do marë procesi i ftohjes?
-E pakta gjashtë muaj, por mund të shkojë edhe një gjer në dy vite, – u përgjigja.
-Aha, proza e poezia lexohen avullushe, – shtoi miku. – Akoma më mirë kur shkruhen me gabime ortografike, frazat lesh arrrrrapi dhe vargjet e ngarkuara me lule e trendafila, që ua kanë thëthirë aromën me kohë…Mirëpo, edhe se i ngjeshin vargjet e frazat me lule e trendafila të vyshkura e artificiale, sot preferohen e daroviten me like poetet dhe shkrimtaret e bukura e simpatike. U shpërrthen muza kur shkruajnë me celular, kurse fansave të tyre u shpalosen flatrat për fluturime kozmike…
-Hej, dole nga tema, – e ndërpreva mikun.
-Atëherë, po hyj në temë: prozën e ftohtë, si kjo që këmbëngul ti, nuk e përfillin as pleqtë e plakat që mburren se janë lexues të kualifikuar…
-Do t’ua jap të thekur, – këmbëngula.
-Aha, ti akoma nuk e ke marë vesh se çmimi i protezave është dyfishuar…


*****
Thani Naqo.jpg

Thani Naqo  lindi më 1953, në Ziçisht të rrethit Korçë. Është ekonomist i diplomuar , ka  të mbaruar kursin pasuniversitar në Institutin e lartë të Arteve  në Tiranë në degën e skenarit kinematografik. Jeton në Florida të Amerikës që nga viti 1997 e deri me tash.


Shkroi këta libra : 

Tregime e novela:
Shtëpia e përgjumur - 1977
Kabina e kuqe - 1985
Vatra njerëzore - 1987
Skenar i filmit artistik:
"Përsëri pranverë"
Roman "Përgjumje iluzionesh" - 2006
Libra me poezi:
Fate paralele - 2007
Çapkënët e mëhallave të botës - 2008
Simfonitë e stinëve - 2009

Etj.


Përgatiti :Flori Bruqi

No comments:

Post a Comment