2017-03-03

A është Ivanovi pro Maqedonisë, apo vetëm antishqiptar?

Islam Fejzullahu 
Nuk i mjafton Ivanovit të shprehë armiqësi kunder popullit shqipëtar shtetformues i republikes së Maqedonisë,sepse shqipëtaret nuk janë fajtor pse Maqedonija është shpikje artificiale si republikë e Titos sapër të permbushur apetitet serbomadhe per kolonizimin e trojeve shqipëtare dhe shkëputjen e tyre nga toka ëmë Ilire-Shqipërija e sotme!

Një fjalë e urtë popullore thot:Nëse dy vetë qe i takon ne rrugë të thonë qenke i dehur(i pitë),ndalu mbahu për banderi sepse diqka nuk është ne rregull me ty?

Ivanovit edhe në një artikull të më hershem për opinion ia patem perkujtuar se ai është president pion i një shteti artificial i formuar ne kohën e Titos me prapavija te rënda dhe qellime serbosllave për ndarjen dhe kolonizimin e trojeve shqipëtare dhe shkëputjen e tyre nga toka ëmë Ilire- Shqipëria e sotme londineze,është pion pikërisht dorë e zgjatur sllavoruse e cila qyshe heret e ka perfitue Gruevskin(ish kryeministrin) dhe pastaj Ivanovi është dashur definitivisht të jet ne sherbim të tij dhe politikës sllavoruse.Sa është ai pro Maqedon në aspektin kombëtar apo intelektual ai gjithëherë e ka deshmuar qe nga zgjedhja e tij ne atë post ne bazë të dekleratave te tij publike te cilat as konsumi i mbrendshem politik e shtetëror nuk i ka përkrah asnjëherë dhe automatikisht pa kalue 24 orëshi ai është tërhjekë nga deklerata te tilla përmes zëdhënsëve të vet,sepse si duket kapaciteti i tij apo diapazoni i tij intelektual është i kufizuar,i manget,i ceket?

Me keqardhje po e them se kohëzgjatjen e tij ne pushtet e kanë ndihmuar ne një menyrë edhe partitë politike shqipëtare si thot një fjalë popullore për të mos dëmtuar kumarinë e tyre me presidentin e vendit.Se a është anti shqipëtar mendoj se as ai vet nuk e din por ket e shef si rrjedhoj e politikës ditore kryesisht të shperndarë pikërisht nga Gruevski i cili ka mbetur jashtë loje per pushtet dhe dihet qka e pret nese bie nga pushteti sepse sllavoruset se mbrojnë dot të xhveshur nga pushteti sepse nuk iu duhet me tej,e për atë qfarë i ka sjellë vendit dhe popullit i kerkohet llogari?

Politika ditore e diktuar nga i tërë spektri nacionalist,hegjemonist e shovenist Maqedon e ka sjellë Maqedoninë ne ket situatë qe tani po perballet me pasoja politike,spikama ehapur e nacionalshovenizmit sllavomaqedon kunder shqipëtarve dhe te drejtave të tyre ka degradue edhe vënë ne pikëpyetje tani egzistencen apo jo të vet shtetit maqedon,por ne një formë edhe lideret shqipëtar i kanë bërë argat asaj politike te cilen do ta vuajnë edhe ata vet por ma teper populli sepse popullin e kanë perqa e shpartallue per interesa partiake vet lideret shqipëtar?

Se qfar ofron BE per Maqedoninë nete ardhmen sigurisht se jo ndonjë shperblim apo perkrahje jo pse ata eksponohen hapur qe nga presidenti e deri edhe teka ta cullaket mbeturina antishqipëtar,por sepse BE është deklaruar se nuk deshiron ndarje të reja dhe kufij të ri në ballkan.Mendoj se lideret shqipëtar po e viktimizojnë fillimisht popullin (elektoratin e vet shqipëtar dhe të tjerë) e pastaj edhe veten e vet duke i shkuar për shtati planit sllavorus ( perqaj e sundo-copto) sikur edhe Millosheviqi ne kohen e tij ne Kosovë.Do duhej qe ata pikërisht të jen unik ne keto zgjedhje qe i paten dhe te ken orijentim të perbashket me te vetmen alternativë të drejtata dhe liritë e popullit shqipëtar ne maqedoni siq janë arsimi,shëndetësija gjuha zhvillimi prosperiteti i tij,punësimi i përpjestuar i garantuar me kushtetutë e shum tjera,por si duket i ka kap edhe ata lakmija shum e madhe sikurse edhe lideret politik Kosovar per pushtet?

Tani si të veprojnë keta lider:Të heshtin para botes qe hapur sulmohen nga falangat sllavoruse te percjellura ne opinion nga Ivanovet,Gruevskat e Mialkovat e tjerë te cilet urrejtjen e shendrrojnë ne retorike politike per kapje të pushtetit gjoja se po mbrojnë kauzen shtetrore?Po sikur neser te deshmohen shqipëtaret dhe te perkrahen per ti ikur shtetformimit të Maqedonisë sikur edhe po kerkojnë sllavomaqedonet,ata e dijnë shum mirë se Maqedonija nuk do të ekzistoj ma tej.Mendoj se lideret politik shqipëtar të bashkohen dhe ti qasen politikes proeuropiane dhe kombëtare dhe te hejkin nga mendja lakminë per pushtet te jenë të sinqert para popullit te gjithë, ekanë një shembull të paster ne trojet tona mbarë shqipëtare,një kryetar komune siq është i nderuari dhe shum i respektuari Rufki Suma,kryetari i komunës së Hanit të Elezit, i pavarur A partiak me një qellim të caktuar:Qlirimi i Kosovës dhe zhvillimi i sajë! Fatkeqësisht edhe ai shum pak gëzon perkrahjen e institucioneve të Kosoves por me forcat e veta dhe te popullit po ia del,prandaj te gjithë lideret politik nete gjitha trojet etnike mendoj se kjo kohë deshmon qe iu duhet uniteti A partiak si bazë parimore shtetin dhe kombin

No comments:

Post a Comment