2017-03-02

Ambasadori amerikan në Shkup, Jess L. Baily i bën thirrje Ivanovit ta rishqyrtojë vendimin

 

Jess L. Baily

Ambasadori amerikan në Shkup, Jess L. Baily, i ka bërë thirrje presidentit Gjorge Ivanov që edhe njëherë ta shqyrtojë vendimin për mosdhënien e mandatit.

Baily u shpreh se deklaratën e jep si përfaqësues i partnerëve strategjikë të RM-së dhe si miq të cilët e respektojnë plotësisht sovranitetin dhe integritetin e Maqedonisë.

Baily njëherësh iu bëri thirrje fqinjëve të Maqedonisë që të tregohen të përmbajtur dhe të jenë konstruktiv, në këtë moment, siç u shpreh, shumë të ndjeshëm politik.

Baily gjithashtu ka theksuar se SHBA-të mbrëmë janë dëshpëruar kur mësuan se Ivanovi nuk i ka dorëzuar mandatin Zaevit, për t’i dhënë kështu mundësinë që të formojë qeveri.

Ambasadori amerikan në Shkup, Baily, ka shprehur shqetësimin e tij për gjendjen aktuale në Maqedoni. Për mes një statusi në “Tweeter” ai thotë se pajtohet me deklaratën e eurokomisarit Johanes Han i cili e kritikoi vendimin e presidentit Ivanov mos ia dhënë mandatin Zoran Zaevit.

“Maqedonia largohet nga parimet demokratike dhe sundimi së drejtës, të cilat janë vlerat themelore të NATOS”.

No comments:

Post a Comment