2017-03-09

Çfarē shteti është FYROM-i ?!

Dhunohet ndertesa Muzeale e Gjuhes Shqipe ne Manstir!

Nga Astrit Tota

<astrit_tota@yahoo.com>

     Te nderuar (dy presidente Shqiptaro-Amerikane) Prof. Dr. Z. Skender Kodra president i Akademise Shqiptaro-Amerikane e Shkencave  dhe Artit ne NY dhe Poeti e shkrimtari Z Adnan Mehmeti i Shoqates se Shkrimtareve Shqiptaro-Amerikane ne Sh.B.A..

     Se bashku me intelektuale Shqiptaro-Amerikane ne NY e perreth, i'u drejtohemi juve si dy drejtues shqiptare me te rendesishem ne Sh.B.A. mbasi jemi teper te indinjuar me ngjarjen e sotme ne Manastir, rreth idese shkateruese te keqdashesve ne Maqedoni, duke demtuar objektin muzeal me te cmuar te shqiptareve; ndertesa e nje shekulli me pare, ku u vendos perfundimisht Alfabeti Gjuhes sone Shqipe.

     Shprehim bindjen e plote, se Ju, udheheqes te dy institucioneve intelektuale me te rendesishme ne Amerike, do formuloni (dhimbjen tone) ligjerata akademiko-shkencore me se te domosdoshme, per mbrojtjen e objektit Muze ne Manastir, identitetin e Shtetit nder me te vjeter Shqiptar ne Ballkan.
         

Me respekte te perbashketa Shqiptaro-Amerikane, (piktori-skenograf)

Astrit Tota

NY

No comments:

Post a Comment