2017-03-08

Djaloshi më qeleshe të bardhë në librin e Noel Malcomit me titull"“Kosova një histori e shkurtër” është Ramë Syla i Januzajve
Image result for noel malcolm
Noel Malcolm

Djaloshi i cili u bë ikonë e librit të historisë sonë kombëtare që është shkruar nga studiuesi anglez Noel Malcolm, është komshiu i parë i imi mësuesi i pensionuar Ramë Sylë Januzaj, nga katundi Isniq, Komuna e Deçanit, i cili rastisë që te fotogafohet dhe të bëhet pjesë e librit kushtuar Kosovës.Noel Malcolm me librin “Kosova një histori e shkurtër” e cila pershkruan historinë e Kosovës nga periudha antike e deri në kohët moderne!
Image result for noel malcolm

Ramë Sylë Januzaj ,plotë dyzetë vjetë punoi dhe i edukoi në aspektin kombëtar dhe shkencor shumë nxënës të Rrafshit të Dugagjinit! Ai ishte shqiptari që e shoqëroj këtë libër në kopertinë!

Image result for noel malcolm

Ai është gjallë sot ka 75 vite,dhe po mbahet mirë,por vitet kan kaluar e djaloshi ende e ka te freskët kujtimin,kur e fotografuan në vitin 1969,e kujton me mallë atë periudhë,ai e tregon një rast kur kjo kopertinë në një format të madhë u vendos në Londër,dhe komuniteti serb donte ta shqyente,por shqiptarët ishin perleshur fizikisht ta mbrojnë fotografinë e djalit me qeleshe te bardha e me plis!..

No comments:

Post a Comment