2017-03-03

Elena Risteska propozon veprimtarin Fatlum Rushiti për President të Maqedonisë

elena

Ish-përfaqësuesja e Maqedonisë në Eurosong, Elena Risteska propozon për kryetar shteti diplomatin dhe veprimtarin e kauzës shqiptare Fatlum Rushiti. Qytetarët e Maqedonisë (veçanërisht shqiptarët) nuk janë aspak të kënaqur nga udhëheqja e presidentit aktual Gjorge Ivanov.

Këngëtarja e bukur shkupjane potencon për gazetën Fokus se deklaratat e presidentit Ivanov kundër të drejtave legjitime të shqiptarëve janë një fyerje e madhe ndaj komunitetit shqiptar dhe përbëjnë një sulm të rëndë ndaj bashkëjetesës ndëretnike.

“Ivanov nxit urrejtje, mosdurim dhe dhunë midis popullit. Veprimet e këtilla rrezikojnë qytetarët dhe po e destabilizojnë vendin. Maqedonisë i nevojitet një lider markant në çdo nivel të shoqërisë demokratike. E rekomandoj publikisht për kryetar shteti diplomatin Fatlum Rushiti.

Person fenomenal. Kam admirim dhe respekt të madh për Mr. Lumin. Ai i posedon të gjitha atributet për ta udhëhequr shtetin tanë në rrugë të mbarë,” konkludon këngëtarja e njohur Elena Risteska.

No comments:

Post a Comment