2017-03-15

Ishin kohë të vështira ....Image result for azem vllasi

Në Kosovën demokratike janë bërë shumë gazetar “analista” që tentojnë ta “vlerësojnë” zt.Azem Vllasi,sipas kuteve “patriotike”.

Them troq,se zt.Azem Vllasi,është Lider komunist  i  cili në kohën e satrapit Sllobodan Millosheviqit,e hëngri burgun për Autonominë e Kosovës dhe vetë Trepçën.

Po të mos ishin disa fytyra emblematike të popullit shqiptar në kohën e monizmit nuk do të kishim asë Autonominë e ’74-tës!

Pra, ata të mire apo të këqijë nuk e luajtën për asnjë pëllëmbë vijat kufitare të Kosovës,siç po luhën tash.
Image result for Azem Vllasi,Kaqusha Jashari

Azem Vllasi,ishte lider politik I shqiptarëve në një përiudhë tejet të vështirë(vitet 70-80 ishin kohë të pakohë).

Jugosllavia atëbotë kishte 6 Republika dhe dy Krahina Autonome.Kishte një ushtri të 4-tërtën në Evropë si dhe një popullsi heterogjene prej rreth 22 milion banorësh.

Titoja e mashtrojë deri në vdekje krejt botën.E le më disa shqiptarë që ishin atëbotë në udhëheqësinë e vendit.
Image result for Azem Vllasi,Kaqusha Jashari


Në kohën e Fadil Hoxhës,Mahmut Bakallit,…e dhjeta të tjerëve u formua Univerziteti i Prishtinës, që ishte qerdhë e intelektualëve më në zë shqiptar(Ali Hadrit,Gazmend Zajmit,Dërvish Rozhajës,Osman Imamit,Musa Haxhiut,…etj., fytyra të ndritura të kombit tonë).

Image result for dervish rozhaja                    Image result for gazmend zajmi
  
Thashë ishte kohë e pa kohë.Ishte rrezik i madh të kundërshtosh një ushtrije  të tërë agitropësh të shtetit Serb në krye me çetnikët e vjetër dhe të rinjë të Millosheviqit…Azem Vllasi u gjykua dhe u denua nga Millosheviqi…,prandaj edhe ky fakt vlenë të çmohët…sepse Azem Vllasi,…Ekrem Arifi,Kaqusha  Jashari e disa të tjerë ju kundërvyen një regjimi çetnik të Milloshqeviqit…


Image result for minatoret e trpqes 89

Pas lufte aktiviteti i zt.Azem Vllasi, ishte këshillues i qeveritarëve tanë. Azem Vllasi  është njohës i mire i politikës rajonale dhe asajë globale në veçanti.


Image result for demostratat e 89

Më vije keq kjo çfarë atij i ndodhi,ngase mos harroni ti kundërvehësh gungaqit Sll;obodan Millosheviq në vitët 80-ta ishte më vështirë se ti kundërvihesh dragojve të tashëm Ivica Daciç,...
e iqave dhe viqave tjerë…si :  Dobrica Qosiqit, Ljubisha Tadiçit, Vuk Drashkoviçit,Vojisllav Sheshelit,Tomislav Nikoliqit,Aleksandër Tijaniçit, Millovan Drecunit,Dragan Damjanoviçit,Millosh Antiçit ,Tomislav Sekuliqi,Gjorgje Aksiqi,Sveto Dollasheviqi,Sllobodan Bojiqi, Radovan Vujoviqi,Vuko Shaliqi ,....Akademisë dhe Akademikëve serb (në SANU);Memorandumit famoz serb ...etj.

Elita e tashme e Kosovës  ka rreth 18 vjetë  që po sorollatët më ish nxënësit e  kryeçetnikut Sllobodan Millosheviq! ...

Pra,kujdes,mos shani,por gjykoni me mendje të shëndoshë me fakte e jo me  eufori “patriotike” të disa hiq patriotave të facebokut.Flori Bruqi********

Shikoni këto materjale :

Shikoni këto materjale :

https://www.youtube.com/watch?v=-7vRSzZM3yM

https://www.youtube.com/watch?v=hn739xBfoio

https://www.youtube.com/watch?v=OexrVmgmvws

https://www.youtube.com/watch?v=TnwPACSav3s

https://www.youtube.com/watch?v=K8UFWm-G3X4

https://www.youtube.com/watch?v=x7cdCMzBXWM

https://www.youtube.com/watch?v=5XB7PA1CNaM

https://www.youtube.com/watch?v=zFYFZGoeLeQ

https://www.youtube.com/watch?v=iQkZXVlTp3A

https://www.youtube.com/watch?v=HiIPLHnpfVU

https://www.youtube.com/watch?v=z1mnHFkq1o4

https://www.youtube.com/watch?v=zFYFZGoeLeQ&t=23s

https://www.youtube.com/watch?v=kjyIu47TShI

https://www.youtube.com/watch?v=Wil5Kr5F_tg

https://www.youtube.com/watch?v=qCVuxvTJuuo

No comments:

Post a Comment