2017-03-02

Ja kujt duhet t’ia japë mandatin Gjorge Ivanovi sipas Federica Mogerinit!


 Federica  Mogerini

https://web.facebook.com/gazetalajme/videos/1080799925359216/?_rdr

Ata që kanë shumicën duhet të lejohen të formojnë qeverinë. Këtë e parasheh kushtetuta, tha komisarja evropiane, Mogerini në pres konferencën për gazetarë të mbajtur pas takimit me liderët e partive politike në Maqedoni, sektorin civil dhe me presidentin, Gjorge Ivanov.

“Në takim me presidentin Ivanov shpreha qëndrimin se mandati për qeverinë duhet t’i jepet partisë e cila posedon shumicën e deputetëve”, ka thënë Mogerini.

Komisionerja evropiane ka theksuar se në Evropë nuk ekziston asnjë vend në të cilin shumica nuk ka mundësi të formojë qeverinë. Ajo ka apeluar te partitë politike që të përmbahen nga retorika dhe hapa provokues. Deklaraten e plote mund ta percillni ne kete

No comments:

Post a Comment