2017-03-12

LARG ATYNE QË FLASIN SI UNË

Nga Fritz RADOVANI:  U BANE  25  VJET...

VAZHDOJ  ME  PA  YLLIN  SHQIPTAR  !


MARTIN  CAMAJ  (21 KORRIK 1925 – 12 MARS 1992)

                LARG ATYNE QË FLASIN SI UNË

Fishkllim ere ndër shelqe të ngrime
me ujna prrojesh
veshtoj, te zanafillja, truemje
se si i falen dreqit shpirt e korp,
bé të forta
mbi gúr qiell e dhé.

Jam larg atyne që flasin si unë
sa hana që bie prej rrezje në rreze
e pi qumësht n’ vedra lanun jashtë
për me vu mazë.

Hutini i shkambit n’ agim
dhe guri n’ ujë përpijnë tingullin
e kuvendit të keq: n’ agim
njeriu bekon diellin si unë!

Shenim nga F. RADOVANI: Asht marrë nga Libri  M. CAMAJ “Poezi”, 1991, fq. 90. Münchem.
               Melbourne, 12 Mars 2017.


No comments:

Post a Comment