2017-03-14

Librat e ndaluar në kohën e komunizmit në Shqipëri
Lufta dhe Paqja-Leo Tolstoi (Koment: Babit tim 'Lufta dhe Paqja' për pak i ka kushtuar jetën. Ai thotë që kur ishim gjimnazistë lexonim libra të ndaluar prej emocionit të gjësë së ndaluar. Nuk kuptonim ç’rrezik mund të kishte nga një libër shteti. Vetëm duke lexuar kuptuam që nuk ka gjë më të rrezikshme se libri për një diktaturë.)


Sikur të isha djalë-Haki Stermilli

Dashuri e ndaluar-Vangjush Vercani

Bibla Satanike-Anton LaVey

Gremina e dashurisë-Mustafa Gerblleshi

Çifutja e Toledos-Franz Grillparzer

Dekameroni-Boccaccio

Dimri i madh-Ismail Kadare (U ripërpunua përtë shmangur ndalimin)

Dreri i trotuareve-Diana Çuli

Vargjet e lira- Migjeni

Manastiri i Parmës-Stendhal

Ernest Koliqi, Gjegj Fishta, Martin Camaj, Petro Marko u ndaluan si autorëArtikuj të ngjas

No comments:

Post a Comment