2017-03-09

Shefqet Kafixholli: Beg Rizaj është dorëzuar, Mirsad Ndrecajn e kam parë në stacionin policor në Kisella Vodë


Në seancën gjyqësore për rastin “Kumanova” ka dëshmuar i akuzuari Shefqet Kafixholli i cili sikur edhe anëtarët e tjetër të grupit tha se kishte ardhur në Maqedoni për shkak të pakënaqësive të shqiptarëve nga moszbatimi i Marrëveshjes së Ohrit. Në Kumanovë tha se ka ardhur me 5 maj i ftuar nga Xhafer Zymberi.

”Me 8 maj është dashur të largohemi, Mirsadi i ka bërë presion grupit që ka qenë në Hotel të vijë në Lagjen e Trimave. Mirsadi na tha se do të qëndrojmë edhe një javë dhe se ai i di arsyet për këtë.Me 9 maj unë kam qenë roje, kam parë vetura të dyshimta, e kam njoftuar edhe Mirsad Ndrecajn, por ai me tha të qëndroj i qetë pasi që ka çdo gjë nën kontroll” – dëshmoi i akuzuar Shefqet Kafixholli.

Sipas Alsat-M, Kafixholli ka deklaruar se mbi shtëpinë ku kanë qëndruar vazhdimisht ka inçizuar një dron nga i cili sipas tij mundet të nxirret shumë dëshmi mbi ngjarjet në Kumanovë. Ai tha se Beg Rizjan e ka parë duke u dorëzuar, ndërkohë Mirsadin e di se ka qenë prezent në stacionin policor të Kisella Vodës.

”Grupi ka dashur që të dorëzohet nga orët e hershme të mëngjesit nga ora dhjetë , por armëpushimi nuk është plotësuar nga ana e ministrisë së punëve të brendshme, këtu u konstatua që në stacionin policor Kisella Vodë ka qenë prezent edhe Mirsad Ndrecaj , këtë e dëshmoj Shefketi pasi që ka dëgjuar një të akuzuar e ka identifikuar të njëjtin te njësisë policore të ndjerin Mirsad Ndrecaj” – deklaroi avokati Naser Raufi.

Sipas Kafixhollit në bisedat e publikuara janë fshirë biseda mes zyrtarëve të Maqedonisë dhe përfaqësuesve të OSBE-së, por edhe zyrtarëve shqiptarë në të cilat është biseduar për armëpushimin, largimin e civilëve dhe çështje tjera.
”Nuk ekzistojnë bisedat me Sasho Mihajllkovin, Gordana Jankullovën dhe Mitko Çavkovin bisedat e Artan Grubit, Ali Ahmetit dhe të OSBE-së janë prezantuar pjesërisht. Në këto biseda janë prera pjesët ku grupi ka kërkuar që të ketë armëpushim, që të largohen civilët, dorëzimi me kusht dhe pjesë të bisedave me OSBE-në ku kanë biseduar me Ministrinë e Punëve të Brendshme” – dëshmoi i akuzuar Shefqet Kafixholli

Seanca e ardhshme për rastin e Kumanovës është caktuar për me 13 mars ku pritet që të dëshmojnë Hajrush Avdija dhe Betim Kabashi

No comments:

Post a Comment