2017-03-02

Shokon Haki Abazi: Rasti Kumanovës, demarkacioni e vendimi për Haradinajn të ndërlidhura ngushtëNjohësi i zhvillimeve në vend, Haki Abazi, përmes një postimi në faqen e tij në facebook, ka shkruar se rasti Kumanovës, demarkacioni janë të ndërlidhura ngushtë ashtu siç është edhe mbajtja e ish kryeministrit në Francë gjatë kësaj kohe shumë kritike dhe të rëndësishme.

“Nese rasti Kumanova ka qene i kurdisur per te eliminuar nje grup njerezish qe kane mundur te shkatojne "probleme" perballe forcave civilo-paramilitare te SHIK-ut te, a eshte duke u mbajtur Ramushi peng ne France per te perfunduar procesi i Demarkacionit dhe ne nje far forme perfitimet qe nuk i dime te nejrezve te njejte apo te ndryshem qe kane perfituar qe 15 vite ne ndarjen e Mitrovices. Ajo qe profesoret dhe ekspertet epavuaruar jane duke thene eshte se po te lejohet demarkacioni te kaloje nga nje proces i shtremberuar dhe sekret athere duhet pritur qe hapi tjeter i caktimit te kufinjeve te jete i bazuar ne te njeten metode. Nuk e besoj qe Dukagjini lejon nje gje te tille ashtu siq nuk besoj qe jeta e djemeve ne Kumanove edhe atyre qe jane vrare edhe atyre qe po mbahen ne burg do te humbiset. Keto dy tema jane te nderlidhura ngusht ashtu siq eshte edhe mbajtja e ishkryeminsitrit ne France gjate kesaj kohe shume kritike dhe te rëndësishme”, shkruan  Haki Abazi.

No comments:

Post a Comment