2017-03-16

Shqiptarët e përfshirë në “Panama Papers”

Ja kush janë shqiptarët e përfshirë në “Panama Papers” (lista e emrave)

Ashtu sikundër ishte paralajmëruar Konsorciumi Ndërkombëtar i Gazetarëve Investigativë, ICIJ publikoi mbrëmjen e sotme të dhënat mbi të gjitha kompanitë e regjistruara në zona “Off Shore” nëpërmjet studios ligjore panameze “Mossack Fonseca”. Janë të paktën 200 mijë emra personash dhe kompanishë në databazën e studios ligjore, informacion ky që konsiderohet si rrjedhja më e madhe e dokumenteve. Në listën e dokumenteve ndodhen disa kompani shqiptare, aksionerë dhe përfitues, të cilët janë të lidhur me kompani në zonat “Off Shore”.

Por të dhënat e publikuara këtë mbrëmje nuk ofrojnë dokumente. Aty mund të gjenden vetëm emrat e personave shqiptarë, oficerë të lidhur me ta si dhe kompani, shumica e të cilave nuk janë të regjistruara në Shqipëri. Këto të dhëna fillimisht u morën nga një burim anomim i cili i vuri ato në dispozicion të gazetës gjermane Sueddeutsche Zeitung. Më pas dokumentet u shpërndanë në disa grupe mediatike të cilat kanë prodhuar histori në bazë të dokumenteve të studios ligjore panameze. Për shqiptarët e përfshirë në “Panama Papers” nuk ka ende të dhëna rreth veprimtarisë së tyre financiare. Këto dokumente jo domosdoshmërisht konsiderohen si shkelje ligjore për sa kohë nuk janë verifikuar të dhënat e veprimtarisë financiare të shtetasve shqiptarë. Më poshtë do të lexoni listën e emrave dhe kompanive shqiptare dhe atyre që lidhen me Shqipërinë.

Të lidhur me Shqipërinë:

Pioneers Holding For Financial Investments Company (S.A.E.)

H.E. Mohammad Abdulla Ali Algergaëi

PETRAQ SHUMKA

SUNDEEP BANSAL

ERA BANSAL

H.E. Sheikh Sultan Bin Jassim Al-Thani

Gulf Injifa Company for General Trading & Contracting

REDËOOD INTERNATIONAL LTD.

Sheikh Hamed A Al Hamed

Viktor Johannes Xaver Alexander von Stechoë

Mansour Mohammed Al Rumaih

ENDRIT MALOKU

Huda Ali Al-Tahhan

GREENBELT LTD.

COUTINHO CARO & COMPANY INTERNATIONAL TRADING GMBH

Abdul Aziz bin Jassim bin Hamad Al Thani

SUN MINING LIMITED

Mr. Valter ARIAUDO

ELGALLAL AHMED

Mulleti Ismail

Mohammed Ahmed Bin-Himd

Shahnaz Qaedi and Ayman Hasan Said Abdel-Khaleq

Kompani të lidhura me Shqipërinë

OTM Tenedora de Marcas Sociedad Anónima

Oriental Industria Alimenticia OIA Sociedad Anónima

No comments:

Post a Comment