2017-04-02

Alfred Ashiku – 5 vjet burg politik, vdes në internim

Alfred Ashiku – Lindur në Shkodër 1917.

Ne nje familje ku edhe babai i tij Ndoc Ashiku ishte farmacist.

Mbasi mbaroi filloren dhe Gjimnazin e Shkodres, kryen studimet e larta për Mjeksi (farmaci) në Itali.

Arrestohet në vitin 22 Maj 1947.

Dënohet 10 për agjitacion e propagandë.

Kundërshtar i vendosur i komunizmit.

Lirohet në 24 Mars 1952.

Internohet ne Vlore dhe ku vdes 1962.

Beniamin Bakalli

alfred1

alfred2

No comments:

Post a Comment