2017-04-03

Donald Trump nënshkroi urdhër ekzekutiv, heq vizat për Maqedoninë


Beqir Sina

Nga Beqir Sina

Shqiptarët e Maqedonisë, do të udhëtojnë për në SHBA me visa-free travel, mbasi Presidenti Donald Trump firmosi urdhërin eksekutiv.

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump, ka nënshkruar një urdhër ekzekutiv që lejon qytetarët e Maqedonisë të udhëtojnë në Amerikë pa viza, trasmeton portali USA-Televizion.

http://usa-television.com/donald-trump-signs-a-visa-free-travel-policy-for-macedonia/

Nëse kjo nuk është ndonjë “FakeNews”, atëherë gjithsesi urdhëri i ri i ardhur ka ndryshuar politikat e vizës për Maqedoninë, i cili i lejon qytetarët e Maqedonisë të qëndrojnë në SHBA për një periudhë prej 180 ditësh për qëllime biznesi dhe turizmi. Për personat që dëshirojnë qëndrim më të gjatë se 180 ditë marrja e vizës do të jetë e nevojshme.

Natyrisht, që përfituesit do të jenë edhe shqiptarët e Maqedonisë, që do të udhëtojnë për në SHBA me visa-free travel , mbasi Presidenti Donald Trump, tanimë thuhet se e firmosi urdhërin eksekutiv, ku Presidenti Trump, thotë se ky akt do të forcojë tregtinë mes Maqedonisë dhe Amerikës.

Mirëpo, përveç kësaj, ka disa kushte, simbas lajmit të USA-Teelevizion.com, ku thuhet se qytetarët e Maqedonisë, që posedojnë dy nënshtetësi do të kenë të ndaluar hyrjen në SHBA nëse kanë pasaportë nga Siria, Iraku, Sudani, Libia, Somalia dhe Jemeni, 6 shtetet me shumicë të konsiderueshme muslimane

No comments:

Post a Comment