2017-04-06

Senati i Akademisë Shqiptaro-Amerikane i Shkencave dhe Arteve në New York,Tiranë ,Prishtinë dhe Shkup reagon për rastin e zt. Ramush Haradinajt: Të ndërpritet çdo bisedim me Beogradin
Senati i Akademisë  Shqiptaro-Amerikane i Shkencave dhe Arteve  në New York,Tiranë ,Prishtinë dhe Shkup , ka dalë sot me  një reagim në lidhje me akuzat djallëzore të gjygjësisë franceze lidhur me keqtrajtimin penal ndaj liderit të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës.zt. Ramush Haradinajt në Francë.

Zt.Ramush Haradinaj po mbahet pa të drejtë, për shkak se drejtësia franceze po bazohet vetëm në akuzat që ka thënë  Prokuroria Speciale e palës  serbe, e për të cilat nuk qëndron asnjë e vërtetë.

Gjykata e Hagës e ka liruar  gjneralin e Kosovës, zt.Ramush Haradinajn sepse nuk ka pasur prova, e të tilla prova prokuroria franceze  dhe ajo serbe , nuk janë valide as  tash..

“Keqtrajtimi i  zt. Ramush Haradinajt në Francë, është një presedant dhe skandal diplomatik ndërkombëtar aq më tepër duke ju rreferuar fletë-arrestit të Serbisë.

Serbisë si duket nuk mjafton as verdikti i pafajësisë nga Tribunali i Hagës, i cili e shpalli të pafajshëm  gjneralin e Kosovës,zt. Ramush Haradinajn për ta ndryshuar konceptin e sistemit juridik ndaj këtyre fletarresteve ndaj shumë personaliteteve kosovare.

Ftojmë Qeverinë e Kosovës që të pezullojë çdo lloj bisedimesh me Serbinë, përderisa Serbia ta kuptoj realitetin politik rajonal dhe ti heq fletarrestet për të gjithë personalitet e Kosovës të cilët janë mbi 150. 

Po ashtu Senati i Akademisë  Shqiptaro-Amerikane i Shkencave dhe Arteve  në New York,Tiranë ,Prishtinë dhe Shkup , i bënë  thirrje edhe institucioneve ndërkombëtare të Bashkimit Evropian siç është Interpol , Europol dhe Eurojust, të mos i marrin parasysh aspak fletarrestet tendencioze dhe politike të Serbisë”, thuhen në reagimin e Senatit të Akademisë se Shkencave dhe Arteve Shqiptaro-Amerikane.

Senati i Akademisë  Shqiptaro-Amerikane i Shkencave dhe Arteve  
në New York,Tiranë ,Prishtinë dhe Shkup

Kryetari i Akademisë  Shqiptaro-Amerikane i Shkencave dhe Arteve 

 Akademik Prof.Dr.Skendër Kodra

Për Senatin  - Drejtori  për komunikim Flori Bruqi

Anëtaret e rregullt të Akademisë Shqiptaro-Amerikane i Shkencave dhe Arteve 
Prof.Dr.Skender Kodra
Prof.Dr.AdemHarxhi
Prof.Dr.AgronFico  
Prof.Dr.AbdulaMehmeti  
Dr.NamikShehu
Prof.DrFloriBruqi  
Prof.DrBranislavSinadinovski  
Dr.SanieVeseli 
Prof.DrBekimFetaj


Prof.Dr.ShpetimShyti  
ProfNikollaSpathari  
ProfVulnetBajrami  
Dr.AdilMustafa  
Dr.FatmireIbrahimi  
Dr.AtrimMarku   
Dr.Ymer Durmishi  
Dr.PerlatLame  
Dr.KlaritaSadiraj   
Prof.Dr.ServetDani  
Prof.Dr.RifatXhota  
Dr.RahimBujari  
Prof.Dr.HazbiShehu   
Prof.Dr.MuharremCarabregu  
Prof.Dr.ElisabetaSusaj  
Dr.AfrimMaqellara  
Prof.Dr.HalitXhafa  
Prof.Dr.PetritSpahiu  
Prof.Dr.CeljanaToti  
Dr.ZenunShatri  
Dr.AdemAlushi  
Dr.EtlevaBirqe  
Dr.KadengjikaDabishevci  
Dr.ZaninaHaxhia  
Dr.ShenajRaimi  
Dr.MikelinZaka  
Dr.DhorkaDhamo  
ProfBajramDoka
ProfDritanKorumi
ProfKimetKodra  
ProfMentorMata
ProfEntezamVesely  
ProfMinireKing   
ProfFatosDaci
 
ProfXhaferDyla  
ProfHysenKosovrasti  
ProfAfrimMaqellara   
ProfPetritZenelaj  
ProfDionSpiro  
ProfOrgesOrmanidhi  
ProfBardhylCeku  
ProfNuriKoleci   
ProfPerparimTomcini   
MrErolindDumani

MrPerparimMata 
MrBeqirSina  
ProfEvisaMalo   
MrAdrianKosovrasti 
MrXheladinZeka  
MrPetraqRisto   
MrFatiriPapa  
MrShabanArifi  
MrGjonChota  
MrSaimirShatku  
MrTofikJegeni  
MrYlberPilku  
MrKujtimKasmi  
MrEnioKasmi   
MrIsufGraiqevci   
MrZeqBerdyna  
MrAliHaxhaj  
MrGencLeka   
MrAstritTota  
MrShabanGashi   
MrAdemAlushi  
MrArurAsllani   
MrKreshnikGrezda   
MrAbazHoxha  
MrVllasovaMusta  
MrShefkiNeziri  
MrArifVladi  
MrArturAsllani   
MrKreshnikGrezda   
MrFrederikCaja  
MrsLinditaLole  
MrYmerDangallisi  
MrRamazanKica  
MrXhevatLimani  
MrImerrDedja   
MrsFitneteMata  
MrsTatianaPrela  
MrsSanieSelita  
MissElvanaBabameta  
MrsValentinaVeizi  
MrFlorencSulkuqi  
MrJorgoSulkuqi  
MrsIlirianaSulkuqi   
MissRajmondaMalecka   
MrsMukajetePiro  
MrsVioletaSulkuqi  
MrResulRiro  
MrsVioletaMirakaj  
MissEnglatinaToska  
MrAltinMyftaraj  
MissFerideMurataj  
MrMusaBajraktaraj  
MrFeratImeri  
MrsZyhraBajgora  
MrFlamurVeizi  
MrResulShabani  
MrsTatjanaPrela  
MrAgimShehu  
MrAgimBoba
 
MrJasharGjoni  
MrEdmondIsmailati  
MrsDhurataRrista  
MrAgimPopa   
MrZefUka  


New York,Tiranë, Prishtinë Shkup: 06 prill 2017

No comments:

Post a Comment