2017-05-02

Emmanuel Macron premton rregullin etik nëse zgjidhet president i Francës


...
  •  

Kandidati i qendrës në zgjedhjet për president të Francës Emmanuel Macron sot ka premtuar aprovimin e kodit etik i cili do të pengoj ekzekutuesit e funksioneve publike të krijojnë konflikt interesi, nepotizëm dhe probleme tjera të cilat i brengosin votuesit.

Macron, ish ministër në qeverinë socialiste i cili para një viti e themeloi lëvizjen e tij, gjithashtu premtoi se do të mund të sigurojë shumicën parlamentare e cila do të aprovonte këtë rregull etik, por edhe të tjerë të nevojshëm për Francën për të dal nga vështirësitë ekonomike, përcjell gazetametro.net

Raundi i dytë i zgjedhjeve presidenciale në Francë do të mbahet më 7 maj 2017 , ndërsa zgjedhjet parlamentare janë paraparë të mbahen në qershor.

Sipas anketave të fundit, Macron në raundin e dytë mund të fitojë 59%të votave, ndërsa kandidatja e së djathtës ekstreme Marine Le Pen 41 %.

No comments:

Post a Comment