2017-05-02

Nga Flori Bruqi : Poeti nga Rahoveci i Republikës së Kosovës Fahredin Shehu shpërblehet në konkursin letrar në Itali


...
  •  

Poeti nga Kosova me famë botërore, Fahredin Shehu, është e shpërblyer në konkursin ndërkombëtar letrar në Itali.

Ky konkurs është organizuar nga “VELIERO” Organizata Artistike për Letërsi dhe Kinema. Kjo organizatë e ka ftuar poetin Shehu që nga 4 deri më 7 maj të vitit 2017 të jetë prezent në Itali. Poeti rahovecian në këtë konkurs ka konkurruar me poezinë “Shirat dhe erërat e mia”, e cila është përkthyer nga Mario Rigli.

Ceremonia e ndarjes së çmimit do të mbahet më 7 maj 2017 në “Grand Hotel BALESRIERI” (Torre Melissa).

Kush është Fahredin Shehu?


Fahredin Shehu lindi në Rahovec në vitin 1972, është shkrimtar shqiptar.

Studimet universitare i kryen ne Universitetin e Prishtinës, Studime Orientale. Aktivisht mirret me kaligrafi duke zbuluar teknika dhe mediume te reja për këtë lloj specifik të artit vizuel. Jeton dhe punon ne Prishtine

Studiues i trashigimise shpirterore boterore. Shkruan edhe veshtrime estetike per artin vizuel

Krijimtaria

NUN- përmbledhje me poezi mistike, 1996 botim autori,

SHUMËSI E PADUKSHME- Prozë poetike, 2000, botim autori

NEKTARINA- Roman epik transcendental, 2004, sht. Botuese, Rozafa Prishtinë projekt i Ministrisë së Kulturës Rinisë dhe Sporteve të Kosovës

ELEMENTAL 99- Tregime të shkurta poetike, 2006, Qendra për mendim pozitiv, Prishinë

KUN- Përmbledhje me poezi të lirikës transcendentale, 2007, Sht. Botuese LOGOS-A, Shkup

*Botimet në gazeta dhe revista:

Ese në të përditshmen ZERI, Prishtinë,

Ese në të përditshmen LAJM, Prishtinë,

Ese në të përditshmen GAZETAEXPRESS, Prishtinë,

Ese në të përditshmen ILIRIA POST, Prishtinë,

Kolumne dhe ese në javoren JAVA, Prishtinë,

Poezi në Revistën e Qendrës për studime humanistike GANI BOBI, Prishtinë

Ese në revistën “Studime Orientale” të botuar nga Shoqata e Orientalistëve të Kosovës.

Poezi në revistën STAV- Tuzla, Bosnie dhe Hercegovinë

Poezi në Revistën ZIVOT- Sarajevë, Bosnie dhe Hercegovinë

Poezi në revistën ULAZNICA- Zrenjanin, Vojvodinë

Ese në revisten elektronike SEGURAWEB, Holandë

Ese në revistën elektronike GAZETA START, Shqipëri

Pjesëmarrjet:

Ekspozita e kaligrafive në Kajro, Egjipt, 2004

Takimet e 44-ta te poezisë, Sarajevë 2005

Kongresi mbi 600 vjetorin e Veprës së Abdurrahman Ibn Khaldunit, Kajro, Egjipt, 2006

Takimi për të drejtat e pakicave etnike, Parlamenti Evropian, Bruksel, 2006

Ekspozita e pikturave dhe e librave ne Ministrine e kultures se Egjiptit, Kajro , 2007

Lidhje të jashtme

http://www.horizonti.com/artikujt/artikulli_2004_02_7_1012.php

http://gazetajava.com/artman/publish/article_515.shtml

http://gazetastart.com/index.php?faqe=shfaqlajm&lajmid=458

http://gazetastart.com/index.php?faqe=shfaqpenza&lajmid=1115

http://members.tripod.com/sabahudinh/index-3.html

http://drejtesia1.editboard.com/Kategoria-e-pare-c1/Shkruani-ndonje-ese-f10/LUKMAN-t5.htm
http://www.iliriapost.net/index.php?id=5689

http://drejtesia1.editboard.com/Kategoria-e-pare-c1/Shkruani-ndonje-ese-f10/OSHO-p13.htm

http://www.kontribut.com/intelektualet/index.html
poezi në internet prill 2007

Faqe personale

http://fahredin-sh.blogspot.com/2007/03/art-of-creation-fahredin-shehu_31.html

http://jetonkelmendi.multiply.com/journal/item/139/Fahredin_Shehu_cikel_poetik

http://dardamedia.com/fahredinshehu.html

http://floart.blogspot.com

http://floripress.blogspot.com

http://www.rtvbesa.com/

http://www.rrokum.tv/index.php?id=2&page=10

http://fahredin-sh.blogspot.com/

http://www.worldbulletin.net/author_article_detail.php?id=1075

http://www.libri24.com/index.php/manufacturers_id/83?osCsid=8eind8o7u7lskssiupfm0tjo46

http://publicistika.com/content/category/10/37/70/

http://members.tripod.com/sabahudinh/index-3.html

http://mitglied.lycos.de/metafora/

http://www.proasyl.de/fileadmin/proasyl/fm_redakteure/Newsletter_Anhaenge/110/minor_kos.pdf

http://www.albstudent.eu/glocal/index.php?

option=com_content&task=archivecategory&year=2006&month=10&module=1

http://articulosisabelnunez.blogspot.com/2007_06_01_archive.html - (Italisht)

http://floart-press.blogspot.com/2007/02/poeti-i-nun-eve-mistike-fahredin-shehu.html

http://www.worldbulletin.net/author_article_detail.php?id=1264

http://www.worldbulletin.net/author_article_detail.php?id=1149 - (Anglisht)

http://kosova.albemigrant.com/?p=1424

http://www.cafebabel.com/pol/article/24274/przyszoci-w-kosowie-jest-sztuka-inspirowana-death-.html

http://www.seguraweb.nl/arspoetica/arspoetica.php?id=102

http://www.newropeans-magazine.org/content/view/7917/259/

http://floart-press.blogspot.com/2007/11/fahredin-shehu-plankton-of-ketmans.html

http://drejtesia.blogspot.com/2008/02/mbi-lindjen-dhe-jeten.html

http://jetonkelmendi.multiply.com/journal/item/139

http://www.cafebabel.com/ger/article/24260/kosovo-zukunft-und-death-metal-kunst.html

http://floripress.blogspot.al/2015/10/fahredin-shehu-synojme-te-arrijme.html

Etj.

No comments:

Post a Comment