2017-05-02

Një film italian për emigrimin e shqiptarëve të viteve ’90


...
  •  

Filmi “Altin in citta” (Altini në qytet) është filmi i bërë nga kinematografia italine për emigrimin e shqiptarëve në vitet e 90-ta.

Ky film është i zhanrit dramë dhe flet për një emigrant shqiptar i larguar nga Shqipëria në këtë periudhë, drejt Italisë me qëllim të një jete më të mirë dhe përjetimet e tij në këtë sfidë, transmeton Gazeta Metro

Rolin kryesor në këtë film e ka Altini, që interpretohet nga aktori shqiptar Rimi Beqiri, i cili përmes këtij personazhi sjellë jetën e vështirë të shqiptarëve të viteve të 90-ta që mbushnin anijet duke emigruar drejt Evropës, në këtë rast në brigjet italiane, për t’i ikur jetës së vështirë që po jetonin në Shqipërinë e robëruar.Altini, fillimisht gjen veten atje duke u përzgjedhur në një audicion për shkrimtarë, me librin e tij “Udhëtimi i Ismajlit” por më vonë ai ballafaqohet me kthetrat e jetës, mes hakmarrjes, varfërisë e vetmisë, por në fund suksesi e ndryshon jetën e tij.

“Altin in citta” është shfaqur me 27 prill në kinematë kryesore në shetin italian, në Romë Bolonja, Rimini, Peskara, Lançano

No comments:

Post a Comment