2017-05-01

President i zgjedhur ne shkelje te procedures ?! Dhe ne konflikt te hapur interesi ?!


Nga Romeo Gurakuqi

President i zgjedhur ne shkelje te procedures ?! Dhe ne konflikt te hapur interesi ?!

A mund te ngrihen pyetjet: e meposhtme:

1. A mund te pranohet kandidatura per president pa dhene doreheqjen nga drejtimi i partise politike dhe nga drejtimi i Parlamentit?!

2. A jemi ne shkelje te procedures, qe seancat e kryesise qe percakton afatet, datat e procesit te votimit per zgjedhjen e Presidentit te Republikes te hapen dhe te mbyllen nga kandidati per president?! Po seanca e votimit nga kush do te drejtohet? Cilat jane kushtet e sigurise ne salle? A mund te vendoset kutia e votimit poshte kameras?

3. A eshte e mundshme qe pas zgjedhjes si President, te mbahet edhe me tutje posti i Speaker-it te Parlamentit?!

4. A duhet te marrin pjese ne votim bashkeshortja e kandidatit per President? Ose a mund te kete dy bashkeshorte MP ne te njejten kohe?

5. A duhet te fillohej procesi i votimit dhe a duhej te pranohej kandidatura, pa kryer procesin e verifikimit te ndryshimit te mbiemrit, nga Meta ne Metaj, prej anes se Prokurorise se Pergjithshme?!

6. Si mund te jete i paster formulari i dekriminalizimit, pa nje vertetim te Gjykates se Larte, ne te cilen vazhdon te zhvillohet nje proces gjyqesor, ku emri i kandidatit eshte i perfshire ne ceshtje?!

7. A ka nje protokoll strikt qe percakton ndaljen e mundesise se kacercimit te deshirave deri ne shfrenim, te familjareve te Presidentit per te bere edhe deputetin, ne nje kohe qe nderimi ndai figures se Kreut te paanshme te shtetit ne sistem, imponon largim nga cdo funksion publik politik te familjareve te tij?

8. A perben shkelje deklarata qe pavaresisht se jam President Elected, por do te marr pjese ne fushaten elektorale me partine time dhe do te caktoj deputetet e partise sime?

No comments:

Post a Comment