2017-06-06

Nga Panairi i librit “Prishtina 2017”.

Sot është hapur Panairi i 19-të i librit, i cili do të jetë i hapur deri më 11 qershor.

Daut Demaku, kryetar i Shoqatës së Botuesve të Kosovës, tha se në këtë panair marrin pjesë të gjithë botuesit shqiptarë, të cilët do të ofrojnë mbi 1 mijë tituj të ri.

Ai tha se do të ketë edhe disa aktivitete të tjera, të cilat do të mbahen në kuadër të panairit të 19 të librit

Hapet panairi i librit, prezantohen mbi 1 mijë tituj të ri

Shtandet e librave u janë rikthyer sallave të Pallatit të Rinisë dhe të Sporteve në Prishtinë. Pasditen e së hënës kanë përfunduar përgatitjet teknike sa i përket hapësirës, e cila për gjashtë ditë pritet të jetë nikoqire e rreth 40 mijë vizitorëve.

Fotografia e Naim Kelmendi

Ka mbetur që shtëpitë botuese të kujdesen për detajet e shtandeve të veta dhe t’i furnizojnë ato me tituj të librave deri sot (e martë) në orën 18:00, kur edhe zyrtarisht do të hapë dyert ngjarja më e madhe e librit në vend, panairi i librit “Prishtina 2017”, shkruan sot “Koha Ditore”. Organizatorët e kësaj ngjarjeje kanë thënë se mbi një mijë tituj të rinj do të prezantohen në këtë edicion të Panairit, i 19-ti me radhë.

E shtandi më i vizituar në vitet e fundit, ai i Botimeve KOHA, vjen me tetë tituj të rinj enkas për këtë Panair. Kjo shtëpi botuese sjell vëllimin e tretë të shënimeve heretike të publicistit, shkrimtarit dhe politikanit Veton Surroi.

Pas veprave publicistike “Këmbët e Gjarprit” dhe “Ambasadori i Melkizedekut”, Surroi vjen me “Gorillat që s'i pamë”, që, siç përshkruhet, është edhe një kritikë ndaj klanit “Pronto”, ideologjisë së bullshitit dhe veprimeve që e kanë ringjallur Milosheviqin në Kosovë e Serbi.
Organizatorët e kësaj ngjarjeje kanë thënë se mbi një mijë tituj të rinj do të prezantohen në këtë edicion të Panairit, i 19-ti me radhë.

E shtandi më i vizituar në vitet e fundit, ai i Botimeve KOHA, vjen me tetë tituj të rinj enkas për këtë Panair. Kjo shtëpi botuese sjell vëllimin e tretë të shënimeve heretike të publicistit, shkrimtarit dhe politikanit Veton Surroi.

Pas veprave publicistike “Këmbët e Gjarprit” dhe “Ambasadori i Melkizedekut”, Surroi vjen me “Gorillat që s'i pamë”, që, siç përshkruhet, është edhe një kritikë ndaj klanit “Pronto”, ideologjisë së bullshitit dhe veprimeve që e kanë ringjallur Milosheviqin në Kosovë e Serbi.

Botimet KOHA në këtë edicion shpalos para lexuesve edhe titujt “Fillimi i një fundi”, me autore Majlinda Bregasin, vëllimin e katërt të veprës monumentale në shqip dhe anglisht, “Monument” të Artan Krasniqit, veprën e fundit të një prozatori të rrallë, “Historia e parrëfyer e mustaqeve të zotit president” nga Virgjil Muçi, biografinë fascinante “Muhamedi, një profet për kohën tonë”, shkruar nga historiania, ekspertja e religjionit, Karen Armstrong, “Mbretëresha e Malësisë”, vepër kushtuar Edith Durhamit nga Marcus Tanner, “100 Logot e Kosovës” të Luan Tashit dhe ribotimin e plotësuar të librit “Kufijtë në dëm të shqiptarëve” të autorit Zejnullah Gruda.

No comments:

Post a Comment