2017-06-11

Për zgjedhjet e 11 qershorit, partitë politike shpenzuan afro një milion euro në media


D+ dhe Çohu! dy organizatat e vetme të cilat monitorojnë shpenzimet e fushatës zgjedhore në Kosovë, kanë publikuar sot të dhënat që lidhen me shpenzimet që kanë bërë partitë politike në televizione, portale, gazeta si dhe xhirimin dhe transmetimin e tubimeve zgjedhore.


Bazuar në të dhënat e monitorimit, koalicioni mes Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK) dhe Nismës për Kosovën janë shpenzuesit më të mëdhenj gjatë kësaj fushate.

Për këtë koalicion, D+ dhe Çohu! kanë identifikuar shpenzimet në vlerë tregu prej:

• 116,560.00 euro në transmetimin e reklamave dhe spoteve elektorale;

• 104,000.00 euro në xhirimin dhe transmetimin e tubimeve zgjedhore;

• 57,410.00 euro në xhirimin e video spoteve zgjedhore;

• 52,000.00 euro në reklama ne portale;


• 8,170.00 euro në reklama në gazeta ditore.

Totali në media: 338,140.00 euro

Koalicioni mes Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), Aleancës Kosova e Re (AKR) dhe Alternativës, i janë identifikuar këto shpenzime në raport me çmimet e tregut:

• 70,850.00 euro në transmetimin e reklamave dhe spoteve elektorale;

• 80,000.00 euro në xhirimin dhe transmetimin e tubimeve zgjedhore;

• 64,130.00 euro në xhirimin i video spoteve zgjedhore;

• 44,100.00 euro në reklama në portale;

• 10,360.00 euro në reklama në gazeta ditore.

Totali në media 269,440.00 euro

Në anën tjetër, Vetëvendosjes i janë identifikuar këto shpenzime:

• 12,638.00 euro në transmetimin e reklamave dhe spoteve elektorale;

• 60,000.00 euro në xhirimin dhe transmetimin e tubimeve zgjedhore;

• 4,150.00 euro në xhirimin e video spoteve zgjedhore;

• 6,325.00 euro në reklama në portale;

• 1,300.00 euro në reklama në gazeta ditore.

Totali në media 84,413.00 euro

No comments:

Post a Comment