Sulmmi terrorist në Londer, liderët botëror : Jemi pranë Britanise


Pas sulmit terrorist që goditi sërish Britaninë e Madhe, edhe liderët ndërkombëtarë kanë shprehur solidaritetin e tyre.

Nga Washingtoni, presidenti Donald Trump, u shpreh se është pranë Britanisë.

Pa iu referuar në mënyrë eksplicite Londrës, Trump shkroi në profilin e tij personal në Twitter: “Ne duhet të jemi të zgjuar, vigjilentë dhe të rreptë. Ne kemi nevojë që gjykatat të na kthejnë mbrapsht të drejtat tona. Ne kemi nevojë për Ndalimin e Hyrjeve si një masë plus për sigurinë”.

Tetë minuta më vonë ai shkroi sërish: “Megjithatë, çfarëdo që SHBA mund të bëjë për të ndihmuar Londrën dhe Britaninë e Madhe, ne do të jemi atje. Ne jemi me ju, Zoti ju bekoftë.”“

“Përballë kësaj tragjedie Franca më shumë se kurrë është pranë Mbretërisë së Bashkuar, u shpreh në twitter presidenti frances Macron.

Edhe kryeministri italian Gentiloni shprehu solidaritetin e tij duke thekuar nevojën për përkushtim të përbashkët kundër terrorizmit

Comments

Popular posts from this blog

Legjenda e Mujit dhe Halilit

Ese për Vitin e Ri