2017-07-09

Filmi shqiptar për akuzat e Gjykatës speciale- Dik Martit, po i çmend shikuesit

Nga Flori Bruqi 


Kenan Gurgurovci, producent i këtij filmi njëherësh edhe aktori kryesor i filmit tha se mesazhi i këtij filmi është çështja e misionit të senatorit zviceran, Dick Marty, në Kosovë.“Jemi marrë më shumë me çështjen e Dick Martyt. Është normale që artistët bëjnë një punë shumë të madhe dhe nuk kanë frikë që të shprehin shqetësimin e tyre.

Image result for Kenan Gurgurovci
Kenan Gurgurovci


Ne dëshirojmë që të ketë sa më shumë vizitorë dhe të shikohet filmi dhe ta shohin realitetin në Kosovë”, tha Gurgurovci.Kurse aktorja, e cila kishte rolin e nënës, Melisa Demiri, tregoi që rolin të cilën e ka pasur ka qenë ndiejna më e mirë.

Image result for dibran fylli

Dibran Fylli 

Në film një rol epizodik e luan edhe komandanti i UÇK-së, regjisori dhe shkrimtari i mirënjohur shqiptar Dibran Fylli .

Halil İbrahim Kalaycıoğlu“Ky film është një mesazh shumë i mirë, dhe roli të cilin kam pasur është personazhi më i mirë.

Image result for Kenan Gurgurovci

Nazmi Göçmen 

Nëna është ndiejna më e mirë, por normal edhe një ndiejnë shumë prekëse, sepse e ndien më afër se gjithçka”, ka thënë Demiri.

Ky film është  xhiruar në Kosovë, Turqi dhe Amerikë, gjithashtu do të shfaqet nga 8 korriku i  2017 -tës  deri më 5 nëntor 2017 me fillim nga ora 20:00 në kinemanë ABC në Prishtinë.


Ja cilët aktorë të njohur turq do të vijnë nesër në Kosovë (FOTO)


Ngjarja e filmit ngërthen në vete rrëfimin për një vajzë të re të rënë papritmas në rrjetin mafioz tëkrijuar freskët pas luftës.
Pasi që tema e flimit ka të bëj me kosovarët, në këtë projekt do ketë larshmëri aktorësh turq dhe shqiptarë.

Nazmi Göçmen dhe Halil Ibrahim Kalaycıoğlu do të mbajnë edhe një konferencë për media në ‘Kino ABC’ në ora 12:00 ku do të jepen detaje të tjera rreth filmit.

No comments:

Post a Comment