2017-07-24

Kosovës i rrezikohen rezervat e qymyrit


Image result for korporata energjetike e kosoves

Kosova rrezikon që në një afat të shkurtë kohorë të mbes pa qymyr, kjo ngase rezervat e qymyrit në fshatin Shipitull në Obiliq janë afër përfundimit.


Image result for korporata energjetike e kosoves

KEK ka kërkuar intervenim për këtë çështje ndërsa reagim i ashpër për këtë çështje ka ngritur sindikata e re e KEK’ut.
Related image
Si shkak i mos shpronësimit të tokave e pronave në fshatin Shipitullë të Obiliqit, që nga viti 2016 aty janë ndërprerë edhe punimet në zonat e nxjerrjes së qymyrit.

Image result for korporata energjetike e kosoves

E kjo tashmë po e dërgon në një fazë alarmuese sasinë e rezerva të qymyrit, të cilat shpejt mund të përfundojnë dhe Kosova të mbes pa qymyr.
Image result for korporata energjetike e kosoves

Zyra për media e KEK’ut i ka thënë televizionit përmes përgjigjes elektronike se rezervat janë në rrezik dhe se për këtë KEK ka kërkuar ndihmë të të gjithë faktorëve relevant por që askush nuk ka intervenuar, ani pse ata një pjesë të fajit për këtë gjendje ia vënë edhe aktiviteteve ilegale.

No comments:

Post a Comment