2017-07-13

Letër publike për Samitin e Trieshtës

Një plakushe rrudhacenjë zgërbonjë
me vello nuseje  re

 dashur miqtë e mi  nderuar Elida dhe SkënderBuçpapaj,
 Portalin tuaj “VOAL”  ditës  djeshmelexovaartikullin redaksional me titullDie Welt për Samitin e TriestesBrukseli po synon krijimin e Jugosllavisë  re”.
revoltova tej mase në qenien time të pafuqishmepër t’i ndëshkuar rëndë projektuesit e Jugosllavisë së reParisin dhe Berlinin -, të cilët duan ta varrosinpërfundimisht aspiratën mbinjëshekullore të kombitshqiptar për ribashkim të trojeve etnikePërsëri në qenientime të pafuqishmeklitha përbrenda:
“Eh, ore Çurçillç’gabim fatal bëre që këmbënguledia herë dhe i mbushe mendjen Ruzveltit për hapjen e Frontit të dytë kundër Gjermanisë naziste! Pse nuk e le mbarë Evropën Perëndimore në mëshirën e Hitlerit? Se pastaj Hitlerin do ta sulmonte Armata e Kuqe e StalinitSulmin Stalini e kishte planifikuar ta fillonte të dielën e 06 korrikut 1941 (por Hitleri ia rrëmbeu iniciativën ngadora  22 qershor 1941) dhe plani ishte hartuar që sulmitë ndalonte në GjibraltarKësisoj mbarë EvropaPerëndimore do të qe bërë komuniste dhe pas një gjysmëshekulli do të qe katandisur në atë derexhe ekonomikekukatandis Bashkimi Sovjetik në fundin e viteve ’90”.
Këtë përsiatje e bëra për arsye se Perëndimi evropiansidomos Franca dhe Gjermaniaushqejnë në heshtje njëdashuri përvëlimtare për Rusinëpor qysh të bëjnë se u kazënë rrota bishtin me Shtetet e Bashkuara të AmerikësKëtë Rusia e ndien, e kupton shumë mirëPrandaj edheashtu siç po punon me ethe për rikrijimin e perandorisësovjetikepo mundohet të rikrijojë Jugosllavinë e re me ndihmën e Perëndimit Evropian. Sepse përmesJugosllavisë së re, të kësaj plakusheje rrudhacekësajzgërbonje me vellon e një nuseje  re, Rusia kërkon tëjetë violin e parë në Evropën Juglindore dhe këtë rajonpërmes Serbisë, ta ketë nën kontrollin e vet  rreptëPrandaj nuk ishte fare rastësi ndërhyrja e paradokohshmeMoskëspërmes ambasadorit të saj në Bruksel
Përmes mjeteve  informimit masiv është bërë e ditur se “ambasadori rus  Bashkimin Evropian, Vladimir Çizhov, ka deklaruar se vendi i tij mund ofrojë alternativë për MaqedoninëBallkanin Perëndimorapo qoftë ndonjë vend tjetërpër shkak se, sipas tijgjithmonë ka alternativë tjetër nga integrimeteuroatlantiketransmeton INA, duke cituar portalineuroaktiv (Citohet sipasIntegrimi  NATO e BE? Rusia ka tjetër ofertë për Maqedoninë”. Faqja e internetitPërqasje”. 06 maj 2017).
 këtë mënyrë dashur miqtë e miPerëndimievropian po synon  kombit shqiptar t’i vendosë  kryeçobanin serb”. Dhe këtij synimi nuk ia pret dot turrinkush, se  krye  klasës politike shqiptare trekëndëshin Tiranë-Prishtinë-Shkup, është ulurkëmbëkryq tradhtia kombëtare, e cila vazhdën e traditës  tradhtarit kriminel Enver Hoxha,serbosllavizmin e ka fort për zemërkurse populli shqiptarështë mercenarizuar dhe, me heshtjen e vet, e ka vënëveten tërthorazi kokë e këmbë  shërbim  kësajtradhtie.
Me respekt dhe mirënjohje ndaj jush.
Eshref Ymeri
San DiegoKaliforni
13 korrik 2017

No comments:

Post a Comment