2017-07-24

Pirro Prifti: Maqedonia është e fiseve ilire


Profesori i njohur Pirro Prifti pas shkrimit të botuar paradite në InfoPress se sipas të gjitha gjasave Maqedonia e sotme mund ti marrë dy emërtime të cilat janë emërtime ilire, ka dhënë një analizë të tij në facebook për këtë çështje.

Ja statusi i tij i plotë:

Pirro Prifti: Maqedonia është e fiseve ilire


Maqedonia eshte nje treve e madhe qe ne kohen e lashte fliste iliro-pellazgishte e cila e perfshin Paonine.
Maqedonia eshte e fiseve ilire. Por sllavet jane vendosur atu. Nuk mund te fshihet realiteti. Le te rrije me emrin e saj natyror ku jetojne shqiptare e sllave. Sepse neser nuk do te kete as sllave dhe as shqiptare, pasi tua marre Greqia.
Prandaj them qe Greqia po perdor nje DREDHI te madhe per te justifikuar gjysmen tjeter te Maqedonise se bashku me Selanikun (Thesalonika) qe ka marre si trofe pas vitit 1878.
Cfare beri Greqia me Epirin dhe dhe Camerine? Mori gjysmen e dhe kryeqytetin e saj Janinen, dhe sot po kerkon pjesen tjeter ne Shqiperi. Keshtu KA PER TE BERE EDHE ME MAQEDONINE….. SAPO TE VENDOSET EMRI PAEONI-greket do te thone se pjesa qe quhet Maqedoni eshte e jona (pra e grekve)..

No comments:

Post a Comment