2017-07-21

Propozim-ideja e Vuçiqit për ringjalljen e Jugosllavisë së Titos, një pordhë e ftohtë për Ballkanin
Akademik Prof. Dr. Mehdi Hyseni


***

 This is the last time that Serbia replies and paid for three (3) its the genocides committed against Croatian, Bosnia and Kosovo, not to seek re-establishment of Tito’s Yugoslavia, because it is dead by fascist Greater Serbia (1990-1999). There’s no more alive Tito’s Yugoslavia, and Milosevic’s Greater Serbia on the Balkans. Thank you for that stupid “Yugoslav idea”. You can keep it for your undemocratic Serbia.

Serbo-Jugoslavia e Titos është ngordhur përgjithmonë! -Atë e ka vrarë nazifashizmi dhe atavizmi etnocentrist çetniko-radikal i Aleksandar Vuçiqi së bashku me: “babain” e tij Vojislav Sheshel, Tomislav Nikoliq, Zhelko Razhnjatoviq-Arkan dhe Slobodan Milosheviq…etj., duke kryer tri luftëra gjenocidale kundër Kroacisë, Bosnjës dhe Kosovës për ta rizgjeruar Serbinë e Madhe të Ilija Garashaninit, të Vaso Qubriloviqit, të Ivo Andriqit, të Dobrica Qosiqit dhe të Kishës Politike Ortodokse Serbe (1990-1999).

Mirëpo, ja çfarë sërish kërkon presidenti i sapozgjedhur dhe i kontestuar i Serbisë, Aleksandar Vuçiq përmes një interviste të gjatë, dhënë “Politiko-s”: “Duam të rikrijojmë një Jugosllavi të Titos me ish-republikat e saj dikurshme plus(+) Shqipërinë për të krijuar një treg të madh bizensi ekonomik e tregtar ballkanik, i cili do të ndihmonte afrimin e popujve, bashkëpunimin e tyre,si dhe shtendosjen e marrëdhënieve politike me vendet tona fqinje. Këtë mund ta bëjmë lehtë sipas shembullit të dikurshëm të Jugoslavisë së Titos, i cili, vërtet, ishte axhustator, por edhe i mençur, sepse diti lidhë dhe t’i bashkojë njerëzit. Kjo na duhet edhe neve, që t’i lidhim njerëzit. Kjo është e rëndësishmja.” (http://www.politico.eu/article/q-and-a-with-aleksandar-vucic-serbia-prime-minister-president-election/).

Duhet ta themi të vërtetën se ideja e presidentit të ri të Serbisë, Aleksandar Vuçiq për “ringjalljen” e Jugosllavisë së Titos, është shpërfaqur me një vonesë të madhe marramendëse 27-vjeçare, pas vrasjes së saj nga vetë Aleksandar Vuçiqi, Tomislav Nikoliqi dhe Slobodan Milosheviqi (1990), të cilët shkaktuan tri luftëra dhe agresione gjenocide nga të cilat gjetën vdekjen afro një million viktima në Kroaci, në Bosnjë dhe në Kosovë (1990-1999).

Tash, pas gjithë asaj tragjedie të fundshekullit XX kush do të ishte ai idiot dhe ai i çmendur, që do ta pranonte idenë-fantazmë të Vuçiqit për restaurimin e SFRJ-së së Titos?
Askush tjetër përveç çetnikëve fashistë piromanë serbomëdhnj me Vuçiqin në krye, tjetërkush nuk do t’i përgjigjej idesë-fantazmë të tij, i cili ka ambicie të sëmura dhe narcisoide, që të “bëhej një Tito i vogël” për t’i sunduar popujt e tjerë, sidomos shqiptarët dhe Shqipërinë në Ballkan.
Me gjithë këtë psikopatologji të Vuçiqit, duke pare ëndrra për rikthimin e “baltës së gjallë” të kolonializmit dhe të neokolonializmit të Jugosllavisë së Titos, e cila de fakto dhe de jure ishte Serbia e Madhe prej Gjevgjelisë deri në Trigllav (1945-1990), shqiptarët, kroatët dhe myslimanët boshnjakë më parë do ta pranonin vdekjen sesa të hynin sërish nën “ambrellën” e Serbisë së Madhe, të quajtur “titova Jugoslavija” të drejtuar nga shajkaqa terroriste dhe gjenocidale e Vojislav Sheshelit, e Tomislav Nikoliqit, e Aleksandar Vuçiqit, e Ivica Daçiqit “mali Sloba”…etj.
Vuçiqi, politikan pa kurrfarë etike revizionuese

Sa “ i moralshëm, sa krenar dhe sa normal është” Vuçiqi, edhe pas kryerjes së tri(3) gjenocideve ndaj kroatëve myslimanëve boshnjakë dhe shqiptarëve (1990-1999), ka fytyrë, që t’u propozojë popujve dhe vendeve të dëmtuara dhe të shkatërruara deri në themel (Kroacia, Bosnia dhe Kosova”, që të rikthehen dhe të hyjnë në të njëjtin “thes” me Serbinë gjenocidale të Jugosllavisë së Slobodan Milosheviqit (Serbia+Mali i Zi), duke simuluar me emërtimin e SFRJ-së së Josip Broz Titos!
Idenë fantazmë të Jugoslavisë së Vuçiqit nuk do ta blenin as Rusia e as Bjellorusia, lëre më Shqipëria, Kosova dhe Kroacia!

Lërëni presidentin Aleksandar Vuçiq le të “krenohet se është serb i mirë” (por mos le t’i harrojë kurrë viktimat e tri gjencideve të Serbisë së Slobodan Milosheviqit 1990-1999); lini le të ngopet dhe të kënaqet me idenë e SFRJ-së Titos (1945-1980); le të kënaqet me “akrobacionet” dhe me aranzhmanet ekonomike, politiko-propagandistike dhe militariste me Rusinë e Putinit, me Bjellorusinë e Alaksandar Llukashenkos dhe me Republika srpska të Millorad Dodikut. S’ka lidhje, le të bëjnë anshlluse dhe aleanca për të destabilizuar Kroacinë, Bosnjën dhe Kosovën, përkatësisht Ballkanin, por, a ma le ta mbajnë parasysh faktin se në Jugosllavinë-Serbinë e Madhe të Aleksandar Vuçiqit, as Kroacia e Dr.Franjo Tugjmanit, as shqiptarët, as Kosova e Adem Jasharit e as Shqipëria e Ismail Qemalit, kurrë përjetë nuk do të hyjnë në atë greminë të pafund-famëkeqe dhe vdekjeprurëse serbojugosllave-Serbinë e Madhe.

Nëse e lyp nevoja, SHQIPTARËT edhe me dreqin do të bashkohen në një aleancë, por kurrë me Serbinë gjenocidale të presidentit Aleksandar Vuçiq, i cili, sikur ta kishe dashur Jugosllavinë e Titos, nuk do t’ia digjete edhe dheun, edhe popujt e saj joserbë (kroatët, myslimanët boshnjakë dhe shqiptarët), duke kryer tri (3) gjenocide (1990-1999).

Pavarësisht nga ambiciet e sëmura politike të Vuçiqit, që të bëhej “një Tito i vogël” (mirëpo, për atë nuk e ka kokën, as bythën, as dijen e as vizionin) për t’i rimashtruar kroatët, myslimanët boshnjakë dhe shqiptarët, këtë ide absurde dhe iracionale, kurrë nuk do ta mbështesin, asnjëri nga popujt dhe nga vendet e dëmtuara e të shkretëruara nga gjenocidet serbe (1990-1999)

Për shqiptarët Serbia ka vdekur (ashtu sikurse Jugosllavia e Titos më 1980), që nga ripushtimi kolonizues dhe fashistoid soldatesk dhe policor i Kosovës, më 1989!

Ashtu, sikurse Jugoslavia e Titos, e cila “hanger fiq e vdiq” pikërisht, pse, së bashku me Serbinë e Madhe i ka diskriminuar dhe shtypur shqiptarët, duke mos ua njohur të drejtën e vetëvendosjes, me qëllim që ta ruante të paprekur Serbinë e Madhe kolonialiste (1912-1999).

E, ajo çfarë ishte më tragjikja, çetnikët fashistë serbomëdhenj me Slobodan Milosheviqin, me Sheshelin , me Nikoliqin, me Vuçiqin dhe me Daçiqin…etj. (pas dyzet vitesh favorizimi të Serbisë dhe të serbomëdnjeve) “ e shpërblyen” Titon, duke ia bombarduar dhe gjenociduar Jugosllavinë e tij, si hakmarrje, pse Kosovës i kishte njohur një lloj “autonomie të zgjebosur” nën Republikën e Serbisë, përkatësisht të Jugosllavisë.

Kosova dhe Shqipëria janë bashkuar në BE dhe në NATO!

Prandaj, shqiptarët nuk kanë kurrfarë nevoje dhe, nuk shohin kurrfarë ëndrrash të shkreta, që të rikthehn nën hudhrën dhe çekanin e sundimit të egër kolonial dhe hegjemonist të Serbojugosllavisë së Titos-Rankoviqit-Milosheviqit-Sheshelit dhe Vuçiqit (1912-1999), sepse kanë AMERIKËN-SUPERFUQINË BOTËRORE me të cilën janë dhe do të jenë përjetësisht aleatë dhe miq të pandashëm. Kjo është perspektiva dhe e ardhmja e shqiptarëve në Ballkan, jo SERBOJUGOSLLAVIA E Alekasandar Vuçiqit, e cila ka kryer tri (3) gjenocide mbi popullin shqiptar, mbi popullin kroat dhe mbi popullin mysliman boshnjak të Bosnjës (1990-1999).
Sa më sipër, presidenti Vuçiq mund të jetë “filozof I mençur” duke ndjekur dhe zbatuar “busullën politike” të Titos, vetëm për Serbinë e tij, por, jo edhe për Kosovën dhe për Shqipërinë, sespe Zot i tyre janë SHQIPTARËT dhe AMERIKA DEMOKRATIKE, e jo Serbia e Madhe me pretendime territorial ndaj Kosovës, përkatësisht SHQIPËRISË ETNIKE.

Mirëpo, nëse e dhe më tej , presidenti Vuçiq sheh “ëndrra në diell” për jugosllavizimin-serbizimin titist të Kosovës dhe të Shqipërisë, ashtu siç është duke i mbajtur peng Preshevën, Bujanocin dhe Medvegjën, do ta humbasë edhe “Pashallëkun e Beogradit”.

No comments:

Post a Comment