2017-07-05

Urime Amerikë PavarësiaAmerikanët dje e festuan  ditëlindjen e vendit të tyre, 4 korrkun,në mënyrë tradicionale me fishekzjarre, parada të vogla në qytete dhe me gara ushqimore jo të zakonshme.

Në Nju Jork  që turmat e njerëzve  shikuan shoun me fishekzjarre të kompanisë, Macy’s, një manifestim tradicional në ishullin Coney, e ngjarje të tjera.

Në Uashinggton DC, presidenti amerikan, Donald Trump, për të parën herë e feston Ditën e Pavarësisë në Shtëpinë e Bardhë, duke i pritur në piknik familjet ushtarake.

Në një muze në Boston u ekspozuat njëra prej 14 kopjeve origjinale të Deklaratës së Pavarësisë, ndërsa  qindra mijëra njerëz shikuan  shoun me fishekzjarre në këtë qytet.

Po ashtu, afro 15 mijë njerëz fituan  statusin e shtetasit të naturalizuar në gjithë Shtetet e Bashkuara.

No comments:

Post a Comment