THANI NAQO : PLAKUSHI U BËRI ME BAHÇE E VRESHTA
(mesazh për bahçevanët e botës)


Hej, mos harroni të famëshmin Miçurin,1)


Në bahçet tuaja bustin t’ia ngrini.


Mrekullira bëri ai me shartim,


Belica e kumbulla e fruta si gjinj!
Mjaft i shtrënguat paraçkat e shkreta,


Bustin e tij porositeni menjëherë.


Plakushi u bëri me bahçe e vreshta,


Damixhanat ua mbush me raki e verë!


Hiqni kapelen dhe pershendeteni:


-Tungjatjeta, mbreti ynë, në shekuj rrofsh.


Nga moll’e kuqe e gjer tek pjepri,


Në çdo tavolinë i madhërishëm qofsh!


Hajt, mjaft i shtrënguat paraçkat e shkreta,


Mos u mërzitni kur të bini në pleqëri.


Miçurini u bëri me bahçe dhe vreshta,


Damixhanat ua mbush me verë e raki!2008-2017


1)Ivan V.Miçurin (1855-1935)= seleksionist dhe ortokulist rus me famë botërore në prodhimin e më shumë se 300 llojeve hibride te pemeve
frutore.

Comments

Popular posts from this blog

Legjenda e Mujit dhe Halilit

Ese për Vitin e Ri