Skënder Tafaj, mbetet frymëzim dhe shembull se si duhet profesioni , atdheu dhe familja!

(Në vend të përkujtimit )

Aktori Skender Hajdar  Tafaj ishte aktor  përmasave kombëtare  i cili nuk bëri asnjëherë kompromise në emër të artit. Ai ishte një patriot i cili  e deshi dhe punoi për vendin e tij.

Skender Tafaj, i cili ndërroi jetë  kohë më parë ka  lenë  pas vetes nje bagazh të pasur ne teatrin dhe filmin shqiptar.
Fotografia e profilit të Skender Tafaj
 Skënder  Hajdar Tafaj,  mbetet frymëzim dhe shembull se si duhet profesioni , atdheu dhe familja!

“Në kuadër të lojes skenike teatrale vlen të përmenden angazhimet në shfaqjet: “Gjenerali i ushtrisë  së vdekur” “:Erveheja”, “Varri qyqës”, “Zogu i |diellit”, “Sfinga e gjakut”,etj.

Fotografia e Skender Tafaj

Ndërsa, si aktor filmi, Skendër  Tafaj u angazhua në filmat”Njeriu prej dheut”, “E kafshoja terrin”, “Era dhe Lisi”, “Tre veta kapërcejnë malin”, “Si te vdiset”,etj.”

Fotografia e Skender Tafaj

 Skendër  Tafaj asnjëherë në dëmë  të artit nuk bëri kompromis. Andaj  shpeshëherë  kolegët e tij e mëndonim të ashpër… Por, ai ka qënë vazhdimisht kundër politikës së Lidhjes Komunistve Jugosllavë dhe një zë i vërtetë  kombëtar i teatrit,  filmit dhe i familje se tij të vyer dhe patriotike.
Fotografia e Drita Krasniqi
Skendër Hajdar  Tafaj, aktori i brezit të artë la një bagazh të pasur interpretimi në teatrin dhe filmin shqiptar.
Fotografia e Skender Tafaj

Varrimi i tij u bë  si në Teatër , vdiq  i madh dhe  u varros më dinjitet   në varrezat e fshatit të tij të lindjes me ndërime të mëdha !

Flori Bruqi 

Comments

Popular posts from this blog

AKADEMIK PROF. DR HAKIFBAJRAMI PH.D : GRUSHTSHTETI IDYTËNDAJKOSOVËS( PAS 23 MARSIT 1989) MË 25 MARS 2020

Legjenda e Mujit dhe Halilit