2017-12-25

FM IMAGES: Demonstratat e viti 1990 kundër regjimit të Millosheviqit në KosovëNë vitin 1989 Sllobodan Millosheviçi vendosi regjimin represiv mbi shumicën shqiptare në Kosovë duke hequr autonominë e Kosovës  të dhënë nga Tito. 
Vendim nxiti  protesta të fuqishme nga shqiptarët e Kosovës ku shtypën me gjak. Nga viti 1990 deri në vitin 1999, Kosova jetonte nën represionin dhe dhunën serbe. Këto fotografia janë realizuar nga reporteri fracez i luftës Georges Merillon.
Një vajzë e re është plagosur.i
Podujevë. Protesta në qendër të qytetit. Forcat serbe mbeten të largëta, por të shtënat e tyre janë gjithnjë e më të tensionuara dhe të
sakta.
Protesutesit duke kaluar lumin në Podujevë

No comments:

Post a Comment

Letër publike e Kryetarit të Komunës së Junikut, Agron Kuçi, drejtuar Kryeministrit,zt.Ramush Haradinaj

Ndalo punimet e paligjshme që degrafojnë rrjedhën e lumit “Ereniku i vogël”! I Nderuar Kryeministër i Republikës së Kosovës, z. Ram...